Διαγωνισμός της Βιβλιοθήκης Λαμίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας οργανώνει μια σειρά εργασιών αφιερωμένη στους σύγχρονους Έλληνες πεζογράφους (μυθιστόρημα και όχι διήγημα). Στο πλαίσιο αυτό καλεί όλους τους φίλους της βιβλιοθήκης να συμμετέχουν και να επιδείξουν την αγάπη τους για την ελληνική πεζογραφία αποδίδοντας ένα μικρό φόρο τιμής στον αγαπημένο τους συγγραφέα.
Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται σε τρεις φάσεις:
1η φάση: Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής με την κατάθεση αποσπάσματος του επιλεγμένου σας μυθιστορήματος.
Ο ενδιαφερόμενος επιλέγει ένα απόσπασμα. Το απόσπασμα μπορεί να καλύπτει έκταση που να μην ξεπερνά συνολικά τις δύο σελίδες. Ο συγγραφέας να είναι εν ζωή.
Τρόποι κατάθεσης αποσπάσματος:
α) στη Βιβλιοθήκη εντός φακέλου σε μορφή φωτοαντιγράφου όπου επάνω θα δηλώνεται: ο τίτλος του έργου, ο συγγραφέας, ο εκδοτικός οίκος και το έτος έκδοσης. Τα στοιχεία του συμμετέχοντα (όνομα, τηλέφωνο, email) θα αναγράφονται επάνω στον φάκελο.
β) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: [email protected] όπου θα δηλώνεται: ο τίτλος του έργου, ο συγγραφέας, ο εκδοτικός οίκος, το έτος έκδοσης και τα στοιχεία του συμμετέχοντα (όνομα, τηλέφωνο, email).
Προθεσμίες κατάθεσης: 15 Φεβρουαρίου έως 15 Μαρτίου.
2η φάση: Επιλογή και παρουσίαση αποσπασμάτων.
Από το εύρος των συμμετοχών επιλέγονται 10 αποσπάσματα έργων. Τα αποσπάσματα θα διαβαστούν από τα άτομα που τα δήλωσαν σε ανοιχτή στο κοινό εκδήλωση (σε χώρο και ημερομηνία που θα ανακοινωθούν). Με το πέρας της εκδήλωσης το κοινό καλείται να ψηφίσει επί τόπου το απόσπασμα (1) που του άρεσε περισσότερο.
3η φάση: Ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό αφιέρωμα στους σύγχρονους Έλληνες πεζογράφους.
Ο πρώτος σε ψήφους του κοινού καλείται να μιλήσει για το βιβλίο που επέλεξε σε μια συνέντευξη ραδιοφωνικού παραγωγού σε τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς της Λαμίας καθώς και τηλεοπτική εμφάνιση σε κανάλι της Λαμίας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας στο τηλέφωνο 2231050570 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected] (Αριέττα Παπαϊωάννου).