Εθνικός Μαθητικός Διαγωνισμός Νανοτεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας Quantum SpinOff 2015-16

Εθνικού Μαθητικού Διαγωνισμού Νανοτεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας Quantum SpinOff 2015-16

Το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης των Εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή και η ερευνητική ομάδα Φωτονική για Νανο-εφαρμογέςτου Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής και Χημείας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών σας προσκαλούν στον εθνικό μαθητικό διαγωνισμό νανοτεχνολογίας και επιχειρηματικότητας «Quantum SpinOff»  2015-2016. Στo πλαίσιο του διαγωνισμού, μαθητές Λυκείου, βασιζόμενοι στην έρευνα που θα διεξάγουν στο χώρο της νανοτεχνολογίας, θα κληθούν να δημιουργήσουν μία εικονική spinoff εταιρία.  Ο στόχος του διαγωνισμού είναι να φέρει σε επαφή τους μαθητές πρώτα με τη βασική και την εφαρμοσμένη έρευνα, καθώς και να τους δώσει την ευκαιρία να δουν από πρώτο χέρι πώς μία καινοτόμος ιδέα μπορεί να οδηγήσει σε μια εφαρμογή και στη δημιουργία μιας επιχείρησης. Υπό την επίβλεψη τόσο ερευνητών αλλά και επιχειρηματιών του χώρου, οι μαθητές παράγουν ένα εικονικό προϊόν ή μια υπηρεσία με βάση τις γνώσεις του επιστημονικού αντικειμένου… και στήνουν μία εικονική εταιρία νανοτεχνολογίας.

Η νικήτρια ομάδα του εθνικού διαγωνισμού θα λάβει μέρος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Quantum Spinoff με έπαθλο έναν πειραματικό εξοπλισμό για το σχολείο της. Επίσης, ο επιβλέπων εκπαιδευτικός θα λάβει μια υποτροφία για συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο του Inspiring Science Education(http://ise.ea.gr/), διάρκειας μίας εβδομάδας, με όλα τα έξοδα, εγγραφής, μετακίνησης, διαμονής και διατροφής πλήρως καλυμμένα.

Περισσότερες Πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό, το εκπαιδευτικό υλικό και τα κριτήρια αξιολόγησης μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού διαγωνισμού gr.quantumspinoff.eu, όπως και στο επισυναπτόμενο αρχείο αυτού του μηνύματος.

Δήλωση Συμμετοχής στο πρώτο ενημερωτικό σεμινάριο του Quantum SpinOff

Η οργανωτική επιτροπή διοργανώνει ένα ενημερωτικό σεμινάριο για τον διαγωνισμό, όπου θα παρουσιαστεί το διδακτικό υλικό για τη σύνδεση της έρευνας στη νανοτεχνολογία με τη σχολική εκπαίδευση. Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016, στις 3μμ (λήξη 5μμ). Για δηλώσεις συμμετοχής, απευθυνθείτε στον κο Δ. Ρώσση (Τηλ.: 210 96176790  E-mail: [email protected]).

Δηλώσεις Συμμετοχής στο διαγωνισμό

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής διαδικτυακά, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμοhttp://goo.gl/lnk63G. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, απευθυνθείτε στον Δ. Ρώσση (Τηλ.: 210 96176790  E-mail: [email protected]). Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016.