Παγκόσμια επιστημονική διάκριση και αναγνώριση για το συμπολίτη μας Μ. Αθανασίου

Ο συμπολίτης μας Δρ. Μιχάλης Αθανασίου Φυσικός  του Πανεπιστημίου Αθηνών που γεννήθηκε στην Ανθήλη-Λαμίας και σήμερα εργάζεται ως καθηγητής στο ΤΕΙ Σερρών έκανε μια σημαντική εργασία για τους σεισμούς που είχε παγκόσμια αναγνώριση:
Η εργασία είναι δημοσιευμένη εδώ :
http://www.technologyreview.com/blog/arxiv/26114/

http://arxiv.org/ftp/arxiv/papers/1012/1012.1533.pdf

Τοπική εφημερίδα των Σερρών έγραψε:
“Παγκόσμια επιστημονική διάκριση και αναγνώριση του ερευνητικού έργου, που διεξάγεται από ερευνητές του ΤΕΙ Σερρών, επιτεύχθηκε πρόσφατα όσον αφορά την καταγραφή ηλεκτρομαγνητικών σημάτων από το διάστημα για σημαντικό χρόνο πριν από ισχυρό σεισμό. Πρόκειται για την ερευνητική εργασία των καθηγητών Κ.Δαυίδ και Δρ.Μ.Αθανασίου, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Η ερευνητική εργασία αφορά την παρατήρηση από δορυφόρο αυξημένης ακτινοβολίας πολύ χαμηλών συχνοτήτων (ULF) ένα μήνα πριν από τον καταστροφικό σεισμό της Aϊτής το 2010.

Η δημοσίευσή της σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό, προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, αλλά και των διεθνών ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης. Xαρακτηριστικότερη είναι η σχετική αναφορά στο παραπάνω ερευνητικό έργο του επίσημου περιοδικού (Τechnology Review) του MIT, κορυφαίου Πανεπιστημίου των ΗΠΑ. “Η παγκόσμια προβολή του ΤΕΙ Σερρών, αποδεικνύει τη δυναμική του ιδρύματος και τους υψηλούς στόχους που αυτό υπηρετεί τα τελευταία χρόνια, παρά τα περιορισμένα μέσα διεξαγωγής έρευνας που διαθέτει και την ελλιπή στήριξη της Πολιτείας προς την κατεύθυνση αυτή” υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών Δημήτρης Πασχαλούδης, εκφράζοντας δημόσια συγχαρητήρια στους ερευνητές του εκπαιδευτικού ιδρύματος των ΤΕΙ.”  [http://tinyurl.com/3udvdo4 ]
Πολλά συγχαρητήρια στο συμφοιτητή και αγαπητό φίλο που χρόνια τώρα δουλεύει πολύ σκληρά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Καλοδήμος Δ.
Φυσικός