Προκήρυξη ακρόασης για νέους τραγουδιστές από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Future Library καλούν τους νέους και τις νέες της πόλης που ενδιαφέρονται για το κλασικό τραγούδι και την όπερα να παρακολουθήσουν δωρεάν ένα διήμερο σεμινάριο όπου θα διδαχθούν τις βασικές αρχές της λυρικής ερμηνείας. Η επιλογή των νέων καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν ενεργά στο σεμινάριο θα γίνει κατόπιν ακρόασης. Δικαίωμα να παρίστανται ως ακροατές έχουν όλοι όσοι δηλώσουν συμμετοχή.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους και νέες από 16 έως 32 χρόνων, που επιθυμούν να ασχοληθούν με το κλασικό τραγούδι και την όπερα. Η γνώση μουσικής ανάγνωσης και θεωρίας και οι προηγούμενες μουσικές σπουδές, ιδιαίτερα στο τραγούδι, είναι επιθυμητές και θα συνεκτιμηθούν στην ακρόαση. Ωστόσο, θα εξεταστούν και υποψηφιότητες που δεν πληρούν στο ακέραιο τις προϋποθέσεις, κατόπιν εξέτασης του βιογραφικού σημειώματος και ανάλογα με το πλήθος των υποψηφίων. Στο σεμινάριο θα συμμετάσχει ενεργά περιορισμένος αριθμός νέων καλλιτεχνών, λόγω του περιορισμένου χρόνου.
Στο σεμινάριο θα διδαχθούν οι βασικές αρχές φωνητικής τεχνικής και οι βασικές αρχές σκηνικής αγωγής, από έμπειρους συνεργάτες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με στόχο να ανιχνεύσουν, να ενθαρρύνουν και να αναδείξουν τους νέους καλλιτέχνες που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια να ασχοληθούν με το λυρικό τραγούδι.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ερμηνεύσουν στην ακρόαση δύο άριες ή τραγούδια της επιλογής τους (aria antica, lied, άρια από οπερατικό ρεπερτόριο, κ.ο.κ). Οι άριες και τα τραγούδια θα πρέπει να προέρχονται από το κλασικό ρεπερτόριο και να είναι ενδεικτικά των φωνητικών τους δυνατοτήτων. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν στην αίτησή τους τα κομμάτια που θα ερμηνεύσουν.
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 23/1/2015. Οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από βιογραφικό σημείωμα και να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] ή να κατατίθενται στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας, Αινιάνων 6 Λαμία, ώρες 08:00 – 14:00, υπεύθυνος Τριανταφύλλου Λεωνίδας.

Το έντυπο της αίτησης εδώ
Πληροφορίες:
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ email: [email protected]
Για εξειδικευμένα ερωτήματα απευθυνθείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο στο [email protected]

ΛΑΜΙΑ
Ακρόαση: 27/1/2015, 18:00
Σεμινάριο φωνητικής: 28/1/2015, 11:00-15:00
Σεμινάριο μελοδραματικής: 29/1/2015, 11:00-15:00