Ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα Erasmus+

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα Erasmus+
στη Λαμία – 12/01/2015

To Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Εθνική Μονάδα Διαχείρισης του Προγράμματος Erasmus+ στην Ελλάδα, πρόκειται να διοργανώσει Ημερίδα ενημέρωσης για το Erasmus+ με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.  Η Ημερίδα για το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014-2020, θα λάβει χώρα στη Λαμία, στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (3ο χλμ ΠΕΟ Λαμίας – Αθηνών), τη Δευτέρα στις 12 Ιανουαρίου 2015.

Το Erasmus+ είναι το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, το οποίο την περίοδο 2014-2020 συνεχίζεται ενισχυμένο κατά 40%, και στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας, σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα γίνει μια γενική παρουσίαση της δομής του προγράμματος Erasmus+ και των επιμέρους δράσεων του, καθώς και των απαιτούμενων δραστηριοτήτων για τη διάχυση των αποτελεσμάτων.  Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν παράλληλες συνεδρίες ανά τομέα (σχολική εκπαίδευση και επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση), όπου θα συζητηθούν εκτενέστερα οι λεπτομέρειες του προγράμματος ανά τομέα.

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο απαιτείται συμπλήρωση της ακόλουθης ηλεκτρονικής φόρμας εγγραφής http://www.eventbrite.com/e/erasmus-info-day-lamia-tickets-15110929196. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ www.iky.gr.

 Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων και η Εθνική Μονάδα διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει τις εγγραφές μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός των θέσεων.

Προσωρινό Πρόγραμμα

09:30- 10:00 Προσέλευση – Εγγραφή συμμετεχόντων
10:00- 10:15 Χαιρετισμοί
Έφη Μπάσδρα, Πρόεδρος ΔΣ, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών
Ηλίας Παλιαλέξης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος

Έναρξη Ημερίδας

10:15-10:45
Μαίρη Νικητάκη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων, Διεθνών Υποτροφιών, ΙΚΥ

10:45-11:30
Διάλειμμα για καφέ

11:30- 13:30
Παράλληλες Συνεδρίες ανά Τομέα
Σχολική Εκπαίδευση
Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση