Σεμινάριο «Βιωματικές Δράσεις για την πρόληψη της εξάρτησης

Θέμα: Σεμινάριο «Βιωματικές Δράσεις για την πρόληψη της εξάρτησης».

Τo ΥΠΔΒΜΘ ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε θέματα που αφορούν την πρόληψη της χρήσης ουσιών, συνεργάζεται βάσει της Γ2/5438/01 Υπ. απ. με τον Ο.ΚΑΝ.Α και τα (Κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Περιφερειακής Ενότητας Λαμίας) για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και την καλύτερη εφαρμογή των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στα Σχολεία.
Το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης του Ν. Φθιώτιδας σε συνεργασία με το ΚΕ.Π.Ε.ΨΥ (Κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Περιφερειακής Ενότητας Λαμίας) οργανώνει τριήμερο βιωματικό σεμινάριο για τους εκπ/κούς των σχολείων με θέμα: «Βιωματικές Δράσεις για την πρόληψη της εξάρτησης».
Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί να αντιληφθούν πρώτον τις αιτίες που οδηγούν τους νέους στη χρήση ουσιών, και δεύτερον να μάθουν πως μέσα από τις βιωματικές δράσεις θα ενισχύσουν την προσωπικότητα του κάθε παιδιού, ώστε να αποκτήσει αυτονομία, να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις επιρροές που δέχεται και να αποφασίζει συνειδητά και υπεύθυνα για τη ζωή του.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία του Κέντρου Πρόληψης Λεωνίδου 9 – 11, 1ος όροφος τις κάτωθι ημερομηνίες: Πέμπτη 11, Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014.
Καλούνται οι συνάδελφοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο σεμινάριο να συμπληρώσουν και να στείλουν την επισυναπτόμενη αίτηση στο γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων στο email [email protected] Δευτέρα μέχρι 8- 12 – 2014

Επιμορφωτές:
Μπλέτσας Στάθης, Κοινωνιολόγος.
Κοτρώνη Ελένη, Κοινωνική ανθρωπολόγος.
Παπαγιαννοπούλου Τζένη υπ. σχολικών δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπ/σης

η αίτηση