Διημερίδα «Προβολή Καλών Πρακτικών των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, διοργανώνουν Διημερίδα με θέμα «Προβολή Καλών Πρακτικών των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 στο Διδυμότειχο και την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 στο Σουφλί (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σουφλίου).

Hδεύτερη ημέρα των εργασιών της διημερίδας θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σουφλίου.

Το Κ.Π.Ε. Σουφλίου λειτουργεί από το 1996 με 7 προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων. Στα δέκα πέντε (15) χρόνια λειτουργίας του το κέντρο υποδέχθηκε πάνω από 700 σχολεία με 25.000 μαθητές και 1800 εκπαιδευτικούς. Διοργάνωσε 70 σεμινάρια και ημερίδες που τα παρακολούθησαν 3.000 περίπου εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

Η Διημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικών πόρων.

Σκοπός της διημερίδας είναι να προβάλλει το πολύπλευρο και πολυδιάστατο έργο των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη διάπλαση και συνειδητοποίηση των μαθητών και μαθητριών, της σχέσης του ανθρώπου με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, να ευαισθητοποιηθούν για τα προβλήματα που συνδέονται με αυτό και να δραστηριοποιηθούν με ειδικά προγράμματα, ώστε να συμβάλουν στη γενικότερη προσπάθεια αντιμετώπισής τους.

Στην διημερίδα θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών θα μιλήσουν εκπρόσωποι 29 Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα, μεταφέροντας την εμπειρία τους από την λειτουργία των κατά τόπους ΚΠΕ, ενώ θα αναπτυχθεί διάλογος για ζητήματα που αφορούν τη σύνδεση των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Για το πρόγραμμα της Διημερίδας πατήστε εδώ.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.