Συγχαρητήρια στα μέλη της Ελληνικής Αποστολής Αστρονομίας και Διαστήματος για το χάλκινο μετάλλιο και τις δύο εύφημες μνείες στην 8η Διεθνή Μαθητική Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής

Με ένα χάλκινο μετάλλιο και δύο εύφημες μνείες επέστρεψε στις αποσκευές της η Ελληνική αποστολή υπό την ευθύνη της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, που συμμετείχε στην 8η Διεθνή Μαθητική Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής που διεξήχθη στη Σουτσάβα της Ρουμανίας από 02 μέχρι 10 Αυγούστου.

Οι μαθητές διαγωνίστηκαν σε εξαιρετικά απαιτητικές εξετάσεις, στις οποίες πήραν μέρος 209 μαθητές από 37 χώρες από όλο τον κόσμο.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, πληροφορούμενος για τη διάκριση που έφεραν στη χώρα μας εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στην Ελληνική αποστολή στην 8η Διεθνή Μαθητική Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής.

«Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Κουκουλεκίδη Νικόλαο από το 1ο ΓΕΛ Κολλεγίου ΄΄Ανατόλια΄΄ στη Θεσσαλονίκη για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, στην Τσαπράζη Ελένη από το 1ο ΓΕΛ ΄΄Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη΄΄ στη Θεσσαλονίκη και στον Γιασεμή Φώτη –Ιωάννη από τις Λυκειακές Τάξεις του Γυμνασίου Αγίας Άννας Εύβοιας για τις δύο εύφημες μνείες που απέσπασαν στην 8η Διεθνή Μαθητική Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής στη Ρουμανία αλλά και σε όσους συνέδραμαν στην προετοιμασία των μαθητών στην Ολυμπιάδα.

Η διάκριση αυτή καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο Παιδείας και γνώσεων των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας σε ένα κλάδο απαιτητικό σε γνώσεις και δεξιότητες» δήλωσε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., Γιάννης Σειραδάκης και ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Λουκάς Ζαχείλας, οι οποίοι σε συνεργασία με τον καθηγητή του Τμήματος φυσικής του Α.Π.Θ. Κωνσταντίνο Μελίδη, τον επίτιμο Σχολικό Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών Χρήστο Ξενάκη από το Βόλο και τη Χαρά Παπαθανασίου από το Πανεπιστήμιο του Leiden στην Ολλανδία και απόφοιτη του τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., προετοίμασαν την Ελληνική αποστολή στην ύλη της Ολυμπιάδας με συστηματική διδασκαλία.

Συμμετείχαν, επίσης, έξι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, τρείς εκ των οποίων από το Α.Π.Θ. καθώς και το μέλος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μαρία Κονταξή και ο τ. Καθηγητής Β’/θμιας Εκπαίδευσης και Πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, Κώστας Μαυρομμάτης, ως παρατηρητές.

Η αποστολή της Ελληνικής ομάδας στην 8η Διεθνή Μαθητική Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής στη Ρουμανία τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

© 2014, edunews.gr. Για την αναδημοσίευση της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η αναφορά του link προς το άρθρο του edunews.gr

Print Friendly, PDF & Email