Τα θέματα του Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικής μαθητών των Ε΄. και ΣΤ΄. τάξεων Δημοτικού Σχολείου

Το 4ο Γυμνάσιο Λαμίας σε συνεργασία με το Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών,αποδέχτηκε την πρόταση του Παιδαγωγικού Τμήματος (Τομέας Φυσικών Επιστημών,Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος) του Πανεπιστημίου Αθηνών για την διοργάνωση και διεξαγωγή του Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικής μαθητών των Ε΄. και ΣΤ΄. τάξεων Δημοτικού Σχολείου (β΄φάση).

           Με τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών,Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος καθηγητή κ. Γ.Καλκάνη συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες,ώστε το σχολείο να λειτουργήσει ως εξεταστικό κέντρο,εξυπηρετώντας για τις ανάγκες του διαγωνισμού,μαθητές που πρώτευσαν κατά την α΄φάση από τα Δημοτικά Σχολεία Φθιώτιδας και Φωκίδας και έτσι το Σάββατο 10 Μαίου 2014,διεξήχθη ο διαγωνισμός σύμφωνα με τις οδηγίες του Προέδρου του εξεταστικού κέντρου και Διευθυντή του Σχολείου.

           Οι μαθητές του Δημοτικού που συμμετείχαν στην πλειοψηφία τους προέρχονταν από μακρινά σχολεία της …μικρής Φωκίδας (Άμφισσα,Ιτέα,Ερατεινή) που μάλιστα προσήλθαν αρκετά νωρίς διανύοντας διαδρομές έως 2 ωρών μετάβασης,ενώ ήταν φανερή η έλλειψη ενδιαφέροντος από Δημοτικά σχολεία της Φθιώτιδας και δη της Λαμίας που έλαμψαν με την απουσία τους με φωτεινές εξαιρέσεις το 11ο και το 20ο ΔΣ Λαμίας.Είναι γεγονός που πρέπει να προβληματίσει όλους,έτσι ώστε οργανωτικά τουλάχιστον η Ενωση Ελλήνων Φυσικών ,να καταφέρει να ενεργοποιήσει μαζικότερα το μαθητικό δυναμικό,γιατί όντως η συμμετοχή στο Διαγωνισμό είναι μια σημαντική εμπειρία,που άλλωστε την διακρίναμε σαν ικανοποίηση στους μαθητές που έλαβαν μέρος.

           Το σχολείο μας με άριστες υποδομές και υποδειγματική οργάνωση,απέσπασε τα συγχαρητήρια των πολυπληθών γονέων που συνόδευαν τους μαθητές και απέδειξε για μια ακόμα φορά οτι έχει την ικανότητα και την ετοιμότητα να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στην εκπαίδευση αλλά και στην τοπική κοινωνία.

           Για λόγους ενημέρωσης θα παραθέσουμε τα σημερινά θέματα του Διαγωνισμού

pan_diag_E_dimot_2014_b_fasi.pdf

pan_diag_St_dimot_2014_b_fasi.pdf

πηγή: 4ο Γυμνάσιο Λαμίας