Οδηγίες για την προαγωγή των μαθητών της Α΄ τάξης ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2013-2014

Σας διευκρινίζουμε ότι για την προαγωγή των μαθητών της Α’ τάξης ΕΠΑ.Λ. απαιτείται γενικός μέσος όρος (Γ.Μ.Ο.) ίσος ή ανώτερος του δέκα (10) σε όλα τα μαθήματα. Όταν μαθητής δεν πληροί την προϋπόθεση αυτή, αλλά έχει μέχρι και σε δύο μαθήματα κάτω του δέκα (10), παραπέμπεται σε επανεξέταση τον Σεπτέμβριο οπότε και προάγεται, εφόσον σε όλα τα μαθήματα έχει βαθμό ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δέκα (10). Μαθητής που δεν πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις επαναλαμβάνει τη φοίτηση. Θα ακολουθήσει σχετικό Π.Δ.

Υπουργείο Παιδείας
το σχετικό έγγραφο: εδώ

© 2014, edunews.gr. Για την αναδημοσίευση της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η αναφορά του link προς το άρθρο του edunews.gr

Print Friendly, PDF & Email

1 thought on “Οδηγίες για την προαγωγή των μαθητών της Α΄ τάξης ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2013-2014

  1. Δηλώνω ενυπόγραφα ότι η παραπάνω οδηγία είναι τουλάχιστον δυσνόητη.

    Μαθητής με μέσο όρο 9,9 και δυο μόνο μαθήματα κάτω από την βάση είναι απίθανο να συμβεί. Αν συμβεί παραπέμπεται για Σεπτέμβριο.

    Μαθητής με μέσο όρο 9,9 και τρία τουλάχιστον μαθήματα κάτω από την βάση επαναλαμβάνει την τάξη. Το καταλαβαίνω σωστά;

    Αν συνδυάσει κανείς την τράπεζα θεμάτων που προς το παρόν είναι αόρατη και την ενημέρωση των μαθητών λίγες μέρες πριν το Πάσχα τότε τα ποσοστά αποτυχίας θα είναι μάλλον μεγαλύτερα από τα ποσοστά προαγωγής ή οι βαθμοί του δευτέρου τετραμήνου θα εμφανίσουν εκρηκτική άνοδο!

Comments are closed.