Εκπαιδευτικά Σενάρια ρομποτικής με δικαίωμα συμμετοχής σε summer school από τον WROHellas

Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης «WROHELLAS» με σκοπό τη βοήθεια των εκπαιδευτικών αναπτύσσει εκπαιδευτικά σενάρια τα οποία μπορείτε να δείτε στο επίσημο κανάλι YouTube WRO Hellas (http://www.youtube.com/user/wrohellas)

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αναπτύξουν ένα εκπαιδευτικό σενάριο – μέθοδο διδασκαλίας, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του αναλυτικού προγράμματος δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου στην εκπαιδευτική ρομποτική. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αναπτύξουν το σενάριο, το οποίο θα είναι εφαρμόσιμο στην τάξη, το εργαστήριο ή και στο πεδίο, με τη χρήση των Lego MIndstorms.

Τα εκπαιδευτικά σενάρια πρέπει να είναι σχεδιασμένα με βάση το ανακαλυπτικό μοντέλο διδασκαλίας μέσω ανακάλυψης και να περιέχουν αναλυτικές οδηγίες για τη διεξαγωγή της δραστηριότητας (σχέδιο μαθήματος, φύλλα εργασίας κ.λπ.) συνοδευόμενες από το κατάλληλο ψηφιακό ή/και πειραματικό υλικό.

Ιδέες:

  1. Κατάλληλα σενάρια είναι τα ρομπότ που ετοιμάζουν για τη συμμετοχή στον Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής WRO
  2. Μπορούν να περιγράψουν ένα εκπαιδευτικό σενάριο που εφαρμόζουν στην τάξη ή το εργαστήριο.
  3. Κατάλληλα σενάρια αυτά που στο προγραμματισμό χρησιμοποιούν μαθηματικά και δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης «WROHELLAS» καλεί τους καθηγητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα τη διδασκαλία Θετικών επιστημών -μαθηματικά, φυσική, χημεία, βιολογία, περιβάλλον, τεχνολογία, πληροφορική (ρομποτική) με τη χρήση των Lego MIndstorms.

Η φετινή πρόσκληση είναι για την καλύτερη εκπαιδευτική δραστηριότητα στη διδασκαλία των θετικών επιστημών με τη χρήση ανακαλυπτικών εκπαιδευτικών εφαρμογών. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αναπτύξουν μια εκπαιδευτική δραστηριότητα, με βάση το ανακαλυπτικό μοντέλο διδασκαλίας, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του αναλυτικού προγράμματος Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου – ΕΠΑΛ.

Τα εκπαιδευτικά σενάρια θα αξιολογηθούν από επιστημονική επιτροπή και τα τρία καλύτερα επιβραβεύονται με τους νικητές εκπαιδευτικούς να συμμμετέχουν εντελώς δωρεάν σε summer school του Ιουλίου 2014.

Λεπτομέρειες όπως για τη ρομποτική στην εκπαίδευση καθώς και υπόδειγμα μπορούν να αναζητηθούν στο επίσημο site: http://wrohellas.gr

© 2014, edunews.gr. Για την αναδημοσίευση της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η αναφορά του link προς το άρθρο του edunews.gr

Print Friendly, PDF & Email