28-05-21 Η Ζέττα Μακρή γιορτάζει το 1821 με σχολεία της ομογένειας

rsz img 20210529 wa0002

28-05-21 Η Ζέττα Μακρή γιορτάζει το 1821 με σχολεία της ομογένειας

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, συμμετείχε στην διαδικτυακή εκδήλωση «Τα σχολεία της ομογένειας γιορτάζουν το 1821», μια διοργάνωση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, που πραγματοποιήθηκε, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμαριάς, την Παρασκευή 28 Μαϊου.

Η συμβολική επέτειος των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 και η επιρροή, που η Εθνική Παλιγγενεσία ασκεί διαχρονικά σε όλον τον Ελληνισμό, αναδείχθηκε μέσα από τους χαιρετισμούς των Μαργαρίτη Σχοινά, Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σάββα Αναστασιάδη, Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, Προέδρου της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021»,  Γιάννη Δαρδαμανέλη, Δήμαρχου Καλαμαριάς.

Η Υφυπουργός Παιδείας ανέφερε στον χαιρετισμός της «Μια εκδήλωση που ταξιδεύει εκτός συνόρων, για να συναντήσει σχολικές μονάδες της ομογένειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Αφρική, την Ευρώπη και την Αυστραλία και να ενώσει τα Ελληνόπουλα της ομογένειας με την καρδιά της καταγωγής τους.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθήτριες, μαθητές και γονείς από την ομογένεια,

σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας, που μας γεμίζει συγκίνηση και υπερηφάνεια.

Η επανάσταση του 1821, ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας κατά τον 19ο αιώνα, αποτελεί μια ανοικτή πρόσκληση και απευθύνεται στους απανταχού Έλληνες, αλλά και σε όλους τους πολίτες του κόσμου, που επιθυμούν να γνωρίσουν τον ελληνικό αγώνα για ελευθερία, δημοκρατία, ειρήνη, ισότητα.

Τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση είναι μια εξαιρετική αφορμή για σκέψη, μελέτη, επεξεργασία, προβληματισμό, εμβάθυνση, γνώση.

Η πληροφόρηση και η ενεργοποίηση των μαθητών στα ιστορικά ορόσημα, η προώθηση της ιδέας του διαπολιτισμικού διαλόγου, η ανάπτυξη της συνεργασίας, της κριτικής σκέψης, των δημιουργικών ικανοτήτων των μαθητών, της προσωπικότητάς τους, είναι μέριμνα της Παιδείας.

Είναι, ειλικρινά, μεγάλη η χαρά μου, που σας συναντώ όλες και όλους, μικρούς και μεγάλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, Έλληνες της ομογένειας.

Σας είμαι ευγνώμων για την ουσιαστική αυτή εμπειρία  και σας εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο σας και καλή πρόοδο στα παιδιά μας».


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας

© 2021, edunews.gr. Για την αναδημοσίευση της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η αναφορά του link προς το άρθρο του edunews.gr

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.