28-05-21 Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Γ. Βούτσινου στις δομές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της  Περιφέρειας Ηπείρου 

 IMG 20210528 WA0006

28-05-21 Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Γ. Βούτσινου στις δομές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της  Περιφέρειας Ηπείρου 

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μεταρρυθμιστικού νόμου 4763/2020 για την αναμόρφωση, αναβάθμιση και ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Βούτσινος πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων στην Περιφέρεια Ηπείρου. 

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021, επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. και το Ε.ΠΑ.Λ. Ηγουμενίτσας και το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων. Την Τρίτη 25 Μαΐου, ο Γενικός Γραμματέας επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Μωυσή Ελισάφ,  την Περιφερειακή Διεύθυνση  Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, τα Δημόσια Ι.Ε.Κ Ζίτσας και Κόνιτσας καθώς και τον Δήμαρχο Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκο. Επίσης, επισκέφτηκε την Ιερά Μονή-Σχολή Βελλάς, όπου ξεναγήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο στους χώρους εκπαίδευσης του Παραρτήματος του ΙΕΚ Ιωαννίνων που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Μονής και την Τετάρτη 26 Μαΐου επισκέφτηκε τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων του ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Σκοπός των επαφών ήταν η ενημέρωση για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το Υ.ΠΑΙ.Θ. για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και η λύση χρονιζόντων προβλημάτων.

Αποτέλεσμα αυτών υπήρξε μεταξύ άλλων η συνεννόηση με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών για την μεταφορά του ΙΕΚ Ιωαννίνων σε άλλο προσφορότερο και πλέον λειτουργικό χώρο από αυτόν στον οποίο λειτουργεί σήμερα. Επίσης, με τον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη εξέτασε την περίπτωση ίδρυσης Επαγγελματικής Σχολής Κατάρτισης στο Μέτσοβο.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας