16-12-20 Τα σχολεία στέλνουν μήνυμα αγάπης στα νοσοκομεία εν όψει Χριστουγέννων

X masE card

16-12-20 Τα σχολεία στέλνουν μήνυμα αγάπης στα νοσοκομεία εν όψει Χριστουγέννων

Την υλοποίηση της δράσης «Τα σχολεία στέλνουν μήνυμα αγάπης», στο πλαίσιο της έμπρακτης ένδειξης αλληλεγγύης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που δοκιμάζεται εξ αιτίας της πανδημίας, και σε νοσηλευόμενους με κορωνοϊό, που θα περάσουν τις γιορτινές ημέρες μακριά από τους οικείους τους, ανακοίνωσε σήμερα, μέσω εγκυκλίου προς τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η δράση αφορά στην παρότρυνση των μαθητών και μαθητριών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών της χώρας να φιλοτεχνήσουν εορταστικές ευχετήριες κάρτες/ζωγραφιές, με φυσικό ή ψηφιακό τρόπο, οι οποίες θα αποσταλούν με δύο μεθόδους: είτε με φυσική αποστολή, μέσω ΕΛΤΑ, στα νοσοκομεία όλης της χώρας, είτε με ανάρτηση σε ειδική εφαρμογή που έχει διαμορφωθεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ώστε να αναρτηθούν σε ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ.

Επιπλέον, η δράση αποσκοπεί στην περαιτέρω καλλιέργεια και ανάπτυξη της ενσυναίσθησης των μαθητών, της έννοιας της προσφοράς, καθώς και των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, και εν μέσω μίας πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, φέρνουμε κοντά νοσοκομεία και σχολεία, τους ήρωες της υγείας με τους ήρωες της εκπαίδευσης. Προτρέποντας τους μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών όλης της χώρας να στείλουν μία χριστουγεννιάτικη κάρτα, να γράψουν ευχές για περαστικά και λόγια ενθάρρυνσης, να ετοιμάσουν μία ζωγραφιά για τους συνανθρώπους μας, ενισχύουμε περαιτέρω αξίες και δεξιότητες που αναδείχθηκαν μέσα στην υγειονομική κρίση, όπως αλληλεγγύη, προσφορά, ενσυναίσθηση, αλλά και ψηφιακές δεξιότητες. Τα παιδιά μας στέλνουν μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αισιοδοξίας, όπως μόνο αυτά ξέρουν και μπορούν.»

 


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας