05-11-2020 Έναρξη εργασιών διεθνούς διαδικτυακού Σεμιναρίου

11 Αντιγραφή

05-11-2020 Έναρξη εργασιών διεθνούς διαδικτυακού Σεμιναρίου

Ξεκίνησαν σήμερα, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020, οι εργασίες του διεθνούς διαδικτυακού Σεμιναρίου που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τη συνεργασία του Συμβουλίου της Ευρώπης και τον ευρωπαϊκό Οργανισμό EYCA-European Youth Card Association. Το Σεμινάριο εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα της Ελληνικής Προεδρίας στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και έχει ως θέμα:  «Νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για καινοτόμες υπηρεσίες προς τους νέους- Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων στην προώθηση των δικαιωμάτων των νέων στην μετά COVID εποχή».

 Την έναρξη των εργασιών έκανε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, η οποία καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, ευχαρίστησε το Συμβούλιο της Ευρώπης και τον Οργανισμό της EYCA για τη συνεργασία τους στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού σεμιναρίου, που πραγματοποιείται κάτω από τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει μεταξύ των κορυφαίων προτεραιοτήτων της τα θέματα που απασχολούν και ενδιαφέρουν σήμερα τη νεολαία και την ενίσχυση του διαλόγου της Πολιτείας με τους ίδιους τους νέους και τους εκπροσώπους τους. Η Υπουργός εξέφρασε τη δέσμευσή της για στήριξη και ενίσχυση του διυπουργικού και του διακυβερνητικού διαλόγου για ζητήματα που σχετίζονται με την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των νέων, ειδικά σε περιόδους ακραίων κρίσεων, όπως αυτή της πανδημίας που αντιμετωπίζουμε σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο.  

Ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, αρμόδιος και για τα θέματα νεολαία, κ. Γεώργιος Βούτσινος,  τόνισε στο χαιρετισμό του ότι προτεραιότητα, κατά τον σχεδιασμό της κυβερνητικής πολιτικής για τη νεολαία είναι η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους τους νέους, ώστε να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες που θα τους διευκολύνουν στη μετάβασή τους από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας. Επεσήμανε τη σημαντική συμβολή και τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, ως ένα δυναμικό εργαλείο πολιτικής και ευκαιριών για όλους τους νέους ευρωπαίους και διαβεβαίωσε για τη βούληση ενισχύσει το διάλογο στα θέματα που απασχολούν τους νέους της Ελλάδας, αλλά και γενικότερα, τους νέους της Ευρώπης.

 

Ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Απόστολος Δημητρόπουλος,  υπό την ιδιότητά του ως συντονιστής όλων των δράσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας στην  Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου που αφορούν στην προστασία της πολιτισμικής κληρονομιάς απέναντι στην απειλή της κλιματικής αλλαγής και ανέφερε ότι η ηγεσία του Υπουργείου εργάζεται για τον σχεδιασμό μέτρων που μπορούν να προσφέρουν στους νέους και, συγκεκριμένα, στους φοιτητές, νέες ευκαιρίες για κινητικότητα στη νέα ψηφιακή εποχή που βρίσκεται μπροστά μας.

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 με τη συμμετοχή 150 εκπροσώπων Φορέων ομόλογων Υπουργείων, μελών τoΟργανισμού EYCA, ευρωπαϊκών οργανώσεων νεολαίας και ερευνητών από το σύνολο των 47 χωρών-μελών και των τρίτων χωρών-παρατηρητών του Συμβουλίου της Ευρώπης.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας