12th Conference on Informatics in Education-Η Πληροφορική στην εκπαίδευση

12th CIE2020 ( http://events.di.ionio.gr/cie )

12th Conference on Informatics in Education – Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση (12th CIE2020)
16-18 Οκτωβρίου 2020, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Τμήματα Πληροφορικής Παν/μίου Πειραιώς και Ιονίου Παν/μίου, σε συνεργασία με την ΕΠΥ

Το 12th Conference on Informatics in Education – Η Πληροφορική στην εκπαίδευση (12th CIE2020), διοργανώνεται από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με την ΕΠΥ.
Θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 16-18 Οκτωβρίου 2020.

Εστιάζεται:
α) Στην Πληροφορική στην Εκπαίδευση
αλλά και στις:
β) ΤΠΕ στην Εκπαίδευση
γ) Καινοτόμες πρακτικές, με Πληροφορική-Προγραμματισμό
δ) Διεπιστημονικές προσεγγίσεις, όπως και STEM, Physical Computing/Ρομποτική κ.ά. με Πληροφορική-Προγραμματισμό

Καλύπτει τόσο τις βαθμίδες της τυπικής εκπαίδευσης –Δευτεροβάθμια (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Γυμνάσια), Πρωτοβάθμια, Τριτοβάθμια- όσο και την μη τυπική εκπαίδευση.

Προσκαλεί τους Πληροφορικούς, αλλά και όλες τις ειδικότητες στους παραπάνω άξονες.

Τα άρθρα, δημοσιεύονται:
α) Στα ηλεκτρονικά πρακτικά του Συνεδρίου, με ISBN
β) Αναρτώνται στο δικτυακό τόπο του Συνεδρίου, παρέχοντας την ευχέρεια για on line ανεύρεση – διάδοση των άρθρων σας.
γ) Σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό (δυνατότητα). Τα άρθρα που κατατίθενται με στόχευση το περιοδικό, κρίνονται ανάλογα και αν γίνουν δεκτά, ανακοινώνονται στο Συνέδριο (προφανώς δεν εντάσσονται στα πρακτικά) και προχωρούν, μετά το Συνέδριο, στη διαδικασία δημοσίευσης για  επιστημονικό περιοδικό (διαμόρφωση, δημοσίευση). Αν δεν γίνουν δεκτά στο περιοδικό μπορεί να κριθούν για το Συνέδριο. Όροι: Γλώσσα εξ αρχής Αγγλική, κατάλληλος χρόνος κατάθεσης. Περιοδικό:  European Journal of Engineering Research and Science (EJERS), I.F.: 0.65. Μπορείτε να δείτε τις εκδόσεις 20172018 , 2019

Ανακοίνωση 24.8.2020: Σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση σχετικά με τον COVID-19 το Συνέδριο θα γίνει από απόσταση (Διαδικτυακά) μέσω τηλεδιάσκεψης για τους συγγραφείς και ως live streaming για τους Συνέδρους.

Πρόγραμμα Συνεδρίου εδώ Θα ακολουθήσει -λίγο πριν το συνέδριο- έκδοση με τα κατάλληλα links για παρακολούθηση ανά Ενότητα

Τρόπος παρακολούθησης (ανακοίνωση 8/10/2020)Η παρακολούθηση θα είναι Διαδικτυακά και:1) Για  τα άρθρα/εργαστήρια: μέσω live streaming με δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων στους παρουσιαστές σε ειδική φόρμα, 2) Ομιλίες – στρογγυλό τραπέζι: πρόσθετα του live streaming, είσοδος στο “δωμάτιο” δυνατού αριθμού συνέδρων μέσω zoom, με υποβολή ερωτήσεων και μέσω φόρμας. Τα αντίστοιχα links των παραπάνω, θα ενσωματωθούν στο πρόγραμμα (ανά δραστηριότητα) 2 μέρες πριν την έναρξη. Δεν υπάρχουν εγγραφές, ή βεβαιώσεις παρακολούθησης (με κόστος ή μη).