23-04-2020 Συνεχίζουμε να εξοπλίζουμε τεχνολογικά τα σχολεία μας – Δεύτερο κύμα δωρεάς, άνω των 1,48 εκατομμυρίων ευρώ σε φορητούς υπολογιστές και tablets, για χρήση από μαθητές και εκπαιδευτικούς

97f8742b 1d7a 4d5f afdd 14a40e2205d6

23-04-2020 Συνεχίζουμε να εξοπλίζουμε τεχνολογικά τα σχολεία μας – Δεύτερο κύμα δωρεάς, άνω των 1,48 εκατομμυρίων ευρώ σε φορητούς υπολογιστές και tablets, για χρήση από μαθητές και εκπαιδευτικούς

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς ο τεχνολογικός εξοπλισμός Λυκείων, Γυμνασίων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων της χώρας, με νέα δωρεά 6.200 συσκευών τάμπλετ και 2.200 φορητών υπολογιστών για σχολικές μονάδες όλης της χώρας, ύψους πάνω από 1,48 εκατομμυρίων ευρώ. Η σημαντική αυτή δωρεά έρχεται να προστεθεί στις 9.000 συσκευές tablet αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ που προσέφεραν την περασμένη εβδομάδα ιδιωτικές εταιρείες, επιπλέον του τεχνολογικού εξοπλισμού που έχει ήδη διοχετευθεί στα σχολεία μας από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και του πρόσθετου που δρομολογείται μέσω ΕΣΠΑ.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ευχαριστεί θερμά τους νέους δωρητές: το μεγάλο δωρητή ΟΜΙΛΟ OLYMPIA GROUP (PUBLIC/MEDIAMARKT, SUNLIGHT), που προσέφερε 3.470 συσκευές tablets και laptops, καθώς και την ThenaMaris (Ships Management) Inc., τον επιχειρηματία Νίκο Δρανδάκη, την εταιρεία Printec, την Lamda Development, την εταιρεία efood, την A.M. Nomikos TWMA S.A., τους Ανδρέα και Αλεξάνδρα Μαρτίνου, την Εταιρεία Πλαίσιο Computers ΑΕΒΕ, την Εθνική Ασφαλιστική, την Axion Hellas, την Ένωση Μαρινών Ελλάδας, τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων και την εταιρεία ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΛΥΜΠΟΣ. Η συνολική δωρεά ύψους 1,48 εκατομμυρίων ευρώ αντιστοιχεί σε 8.400 συσκευές φορητών υπολογιστών και tablets, και με αυτές ενισχύεται πλέον ο τεχνολογικός εξοπλισμός όλων των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας καθώς και σημαντικό ποσοστό σχολείων της πρωτοβάθμιας.

Ο εν λόγω εξοπλισμός, που είναι καθ’ οδόν για σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, θα αποτελεί περιουσία των σχολείων και θα διατίθεται σε μαθητές ή/και εκπαιδευτικούς για προσωρινή χρήση, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αλλά και για να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων. Δίνεται προτεραιότητα στη στήριξη οικογενειών με κριτήρια το χαμηλό εισόδημα, την ανεργία γονέων/κηδεμόνων, τις μονογονεϊκές, τρίτεκνες, πολύτεκνες ή ορφανικές οικογένειες, τις ειδικές δυσκολίες ή τις εξαιρετικές επιδόσεις μαθητών. Ο ακριβής αριθμός των συσκευών ανά σχολείο καθορίζεται με βάση το ύψος των δωρεών, το μαθητικό πληθυσμό και τον υφιστάμενο εξοπλισμό των σχολικών μονάδων.

Η πρωτόγνωρη συγκυρία δεν έχει σταματήσει να κινητοποιεί κράτος και ιδιώτες, που συμπράττουν για την ενίσχυση του κρίσιμου τομέα της παιδείας και τον εφοδιασμό των νέων μας με τις απαραίτητες δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Source: Υπουργείο Παιδείας