03-04-2020 Βασίλης Διγαλάκης – «Εμπλουτίζουμε τα ηλεκτρονικά πανεπιστημιακά συγγράμματα, διευκολύνουμε τους φοιτητές»

rsz library 869061 960 720

03-04-2020 Βασίλης Διγαλάκης – «Εμπλουτίζουμε τα ηλεκτρονικά πανεπιστημιακά  συγγράμματα, διευκολύνουμε τους φοιτητές»

Τη δυνατότητα στους προπτυχιακούς φοιτητές να επιλέγουν ένα επιπλέον ηλεκτρονικό διδακτικό σύγγραμμα (ελληνόγλωσσο ή ξενόγλωσσο) εξασφάλισε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την από 30.3.2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Παράλληλα, επετεύχθη ο εμπλουτισμός των διαθέσιμων ηλεκτρονικών ακαδημαϊκών συγγραμμάτων, μετά από ενέργειες της Ομάδας Διαχείρισης του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΥΔΟΞΟΣ» (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας, ΕΔΥΤΕ A.E.) και του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link).

 Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλης Διγαλάκης προτρέπει τους διδάσκοντες να αξιοποιήσουν αυτό το υλικό, στο οποίο έχουν άμεσα δωρεάν πρόσβαση οι φοιτητές. Ο Υφυπουργός δήλωσε: «Το ΥΠΑΙΘ ανταποκρίνεται στις προκλήσεις που δημιουργεί η υγειονομική κρίση και ενισχύει τη δυνατότητα των φοιτητών μας να συνεχίσουν τις σπουδές τους, εμπλουτίζοντας τον κατάλογο των διαθέσιμων ακαδημαϊκών συγγραμμάτων με ακόμα περισσότερα, που φθάνουν πλέον τις 104.000. Ταυτόχρονα, καταβάλουμε προσπάθειες ώστε να βρεθεί λύση για την έγκαιρη διανομή των έντυπων διδακτικών συγγραμμάτων προς όλους τους δικαιούχους φοιτητές σε συνεργασία με τους εκδοτικούς οίκους, διευκολύνοντας, με τον τρόπο αυτό, την εκπαιδευτική διαδικασία στα πανεπιστήμια εν μέσω της υγειονομικής κρίσης».

Η εγκύκλιος σε μορφή pdf

Source: Υπουργείο Παιδείας