13-02-20 Επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων στο μάθημα κολύμβησης στο κλειστό Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ

rsz site perikekommeno

13-02-20 Επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων στο μάθημα κολύμβησης στο κλειστό Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ

Η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κλειστού Κολυμβητηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν την  ευκαιρία  να παρακολουθήσουν τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στους μαθητές και τις μαθήτριες  του 3ου Δημοτικού Σχ. Αμαρουσίου και 13ου Δημοτικού Σχ. Ηρακλείου.  Μαζί με την πολιτική ηγεσία των δύο Υπουργείων παραβρέθηκε στο μάθημα και ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης.  Στο πλαίσιο της έμπρακτης απόδειξης στη στήριξη της εφαρμογής του αντικειμένου της κολύμβησης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση οι μικροί μαθητές και μαθήτριες παρέλαβαν Διπλώματα για την επιτυχή παρακολούθηση του κύκλου των μαθημάτων, ενώ στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Β΄ Αθήνας δόθηκε αθλητικό υλικό το οποίο είναι αναγκαίο για τη διδασκαλία της κολύμβησης.

Μετά το τέλος του μαθήματος η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων  κ. Ζαχαράκη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Βρισκόμαστε με πολύ μεγάλη χαρά σήμερα εδώ στο κολυμβητήριο στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουμε από κοντά το μάθημα της κολύμβησης για τα παιδάκια από σχολεία  της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Β’ Αθήνας, αλλά πολύ μεγάλη χαρά μας δίνει ότι πάρα πολλές διευθύνσεις σε όλη την Ελλάδα παρακολουθούν αυτή τη στιγμή και εφαρμόζουν το μάθημα της κολύμβησης για παιδιά της Γ’ και Δ’  δημοτικού.

Έτσι στηρίζουμε έμπρακτα τον αθλητισμό, τον υγιεινό τρόπο ζωής και μια διαφορετική προσέγγιση που δίνει σε όλα τα παιδάκια στο δημόσιο σχολείο τη δυνατότητα να κάνουν εκτός από τη φυσική αγωγή το παραδοσιακό μάθημα που ούτως ή άλλως διδάσκονται, και την κολύμβηση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Αθλητισμού  Λευτέρη Αυγενάκη, τον Γενικό Γραμματέα  Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά για όλη τη στήριξη στο έργο αυτό. Σε αυτό το πρότζεκτ το οποίο θέλουμε να επεκταθεί και σε άλλες τάξεις δημοτικού, σε περισσότερες πισίνες στην Ελλάδα και ζητάμε και τη στήριξη και της Αυτοδιοίκησης σε αυτό. Και βέβαια παραμένουμε προσηλωμένοι όλοι στο Υπουργείο Παιδείας και όπως βλέπω και εμπράκτως και στο Υφυπουργείο Αθλητισμού σε αυτό εδώ το εγχείρημα, στο να μπορέσουμε δηλαδή να καλλιεργήσουμε στα παιδιά έναν διαφορετικό τρόπο ζωής μέσα από τη άθληση».

 

Source: Υπουργείο Παιδείας