Απογραφή εξοπλισμού σχολικών μονάδων

Αγαπητοί χρήστες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου καλημέρα,

Με το μήνυμα μας υτό θα θέλαμε να επισημαίνουμε ότι τα σχολεία πρέπει να υποβάλουν 2 φορές το χρόνο την απογραφή του εξοπλισμού τους (1 την περίοδο του Δεκεμβρίου και άλλη 1 στη λήξη του σχολικού έτους) σύμφωνα με τις εγκυκλίους  170926 (21/10/2014), 193115/Δ2 (28/11/2014),83542/Α4 (26/5/2015), 81640/Α4 (16/5/2017) με θέμα: “Ηλεκτρονική απογραφή Τ.Π.Ε. εξοπλισμού σχολικών μονάδων και μονάδων υποστήριξης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης”

Παρακαλούμε πολύ τη μονάδα σας να προβεί το συντομότερο στην απογραφή του εξοπλισμού της.

Η  έκδοση της υπηρεσίας είναι διαθέσιμη μέσω του συνδέσμου: http://inventory.sch.gr.

Για την πρόσβαση στην υπηρεσία και την απόδοση ρόλων στο προσωπικό των μονάδων, θα πρέπει να αποστείλετε αίτημα μέσω του http://helpdesk.sch.gr για να ενεργοποιηθούν οι κωδικοί ΠΣΔ που έχετε στη διάθεσή σας.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει να αναφέρετε συγκεκριμένα τo όνομα χρήστη του εκπαιδευτικού στο ΠΣΔ που θέλετε να ενεργοποιηθεί για κάθε ρόλο διότι η υπηρεσία κτηματολογίου δεν μπορεί να σας εξουσιοδοτήσει με τους κωδικούς του ΠΣΔ  του σχολείου.

Τα άτομα-εκπαιδευτικοί που θα οριστούν, να διαχειριστούν την υπηρεσία του κτηματολογίου, πρέπει να έχουν λογαριασμό στο ΠΣΔ και να είναι δηλωμένοι κάτω από το σχολείο τους.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ USERNAME που δεν ανήκει  στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

 Για κάθε σχολική μονάδα έχουν οριστεί 3 ομάδες διαχείρισης για το Κτηματολόγιο με διακριτούς ρόλους, και θα πρέπει δίπλα σε κάθε ρόλο να δηλώσετε το όνομα χρήστη του εκπαιδευτικού π.χ

καθηγητης = [email protected]

ΕΙΣΑΓΩΓΗ : Εισαγωγής εξοπλισμού στο κτηματολόγιο. (καθ. πληροφορικής) =testprof

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ: Διαχείρισης εξοπλισμού   (υπ. εργαστηρίου)=testprof

ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ : Απογραφής εξοπλισμού   (διευθυντής)= testprof

 Στο ρόλο ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ πρέπει να μπει αποκλειστικά ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ / ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ του σχολείου. Στις άλλες 2 ομάδες αν δεν υπάρχει καθηγητής πληροφορικής ή υπεύθυνος εργαστηρίου μπορεί να μπει και πάλι ο διευθυντής/υποδιευθυντής ή ένας εκπαιδευτικός που έχει καλύτερη επαφή με τα θέματα χρήσης ΤΠΕ εξοπλισμού. Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ένα uid ανά ρόλο στην περίπτωση της ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ & της ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ αλλά περισσότερα. Π.χ στην ομάδα ΕΙΣΑΓΩΓΗ να είναι 2 ή και 3 λογαριασμοί (π.χ 2 καθηγητές πληροφορικής και ο υπεύθυνος του εργαστηρίου)

Σας ευχαριστούμε που εμπιστεύεστε τις υπηρεσίες του ΠΣΔ

Είμαστε στη διάθεσή σας.

Για την  υπηρεσία Κτηματολογίου

 

——————————————————————-

Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών, http://www.sch.gr/helpdesk

Tηλέφωνο (χρέωση μία αστική μονάδα): 801-11-801-81

e-mail: [email protected]