16-12-19 Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, κοντά στα παιδιά και τους εκπαιδευτές της ομάδας ρομποτικής «First Global Challenge Team Greece»

Διγαλάκης

16-12-19 Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, κοντά στα παιδιά και τους εκπαιδευτές της ομάδας ρομποτικής «First Global Challenge Team Greece»

  Την ένθερμη υποστήριξή του στο όλο εγχείρημα θέλησε να δηλώσει ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης με την παρουσία του στην τιμητική εκδήλωση για την ομάδα ρομποτικής «First Global Challenge Team Greece» που έγινε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στο κτίριο του συλλόγου Ιμβρίων στη Νέα Σμύρνη. Η ομάδα που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL challenge στο Ντουμπάι τον περασμένο Οκτώβριο, κατάφερε να κερδίσει το Χάλκινο Μετάλλιο για τον Μηχανικό Σχεδιασμό και την 6η θέση από τις 190 συμμετοχές στην παγκόσμια γενική κατάταξη. Τα παιδιά, ηλικίας 16 έως 18 ετών και οι εκπαιδευτές τους, κατέκτησαν αυτές τις θέσεις κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας το ρομπότ “Ποσειδώνας” το οποίο προοριζόταν να προσομοιώσει τον καθαρισμό των ωκεανών.

 Ο υφυπουργός Παιδείας απευθύνθηκε στην ομάδα και τη συνεχάρη για τη σημαντική αυτή διάκριση, ενώ εξήρε τη συγκινητική αφοσίωση και τις προσωπικές θυσίες των μαθητών και των εθελοντών εκπαιδευτών προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους:  “Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τα οφέλη της εκπαιδευτικής ρομποτικής ως εργαλείου διδασκαλίας και εξοικείωσης με τις επιστήμες” τόνισε ο κ.Βασίλης Διγαλάκης.

 Εξήγησε ότι η ρομποτική, ως ιδιαίτερος κλάδος της μηχανικής, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος και αυτό πρόκειται να ενταθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Ειδικότερα για την εκπαιδευτική ρομποτική επισήμανε πως συνιστά εργαλείο διδασκαλίας και εξοικείωσης με τις επιστήμες της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε στην εκπαιδευτική διαδικασία. Σ’ αυτό συνηγορεί η μεγάλη ανταπόκριση και το αυξημένο ενδιαφέρον που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας για την εκπαιδευτική ρομποτική, όπως και οι συμμετοχές και οι διακρίσεις στους σχετικούς διαγωνισμούς.

Source: Υπουργείο Παιδείας