04-11-19 Συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τους εκπροσώπους Παιδείας του ΚΙΝΑΛ

ΥΠΑΙΘ 2

04-11-19 Συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τους εκπροσώπους Παιδείας του ΚΙΝΑΛ

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και οι Υφυπουργοί κα Σοφία Ζαχαράκη και κ. Βασίλης Διγαλάκης, συναντήθηκαν σήμερα με τους εκπροσώπους του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), κα Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτή, κ. Μιχάλη Κοντογιάννη, κ. Ιωάννη Κουμέντο και κα Πηνελόπη Βλαχογιάννη. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο του διαλόγου που η ηγεσία του Υπουργείου έχει ξεκινήσει με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, αναλυτικά, τα θέματα που αφορούν στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια, αλλά και την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, καθώς και την ειδική αγωγή.

Η Υπουργός αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του κόμματος για την άμεση και θετική τους ανταπόκριση, τους ενημέρωσε για το νομοθετικό έργο του Υπουργείου. Συγκεκριμένα, η κα. Κεραμέως υπογράμμισε ότι «με χαρά η Κυβέρνηση διαπιστώνει ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει υπερψηφίσει σημαντικές διατάξεις που το Υπουργείο έχει φέρει στη Βουλή για θέματα της παιδείας.» Επιπλέον εστίασε στα πεδία συγκλίσεων και τόνισε ότι είναι σημαντικό « να γίνει μια ιδιαίτερη προσπάθεια από όλους να δούμε πέρα και πάνω από κόμματα, για το καλό των μαθητών και των φοιτητών.»

Η κα Χαρά Κεφαλίδου, Τομεάρχης Παιδείας του ΚΙΝΑΛ, μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε ότι «είναι εδώ προκειμένου να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός και θεσμικός διάλογος για την παιδεία.»

Source: Υπουργείο Παιδείας