Αλλαγή έκδοσης PHP στα sites που φιλοξενούνται στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ)

Το πιο κάτω μήνυμα αφορά μόνο τους χρήστες οι οποίοι έχουν δικτυακό τόπο (ιστότοπο) στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ)

Αξιότιμες/οι κυριες/οι, φίλοι Εκπαιδευτικοί καλημέρα

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, λόγω ασυμβατότητας με τις νέες εκδόσεις CMS της προρυθμισμένης έκδοσης 5.4.x της PHP στους διακομιστές ΠΣΔ, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να οριστεί η έκδοση PHP 5.6.x ως βασική για την υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων. Η αλλαγή αυτή θα εφαρμοστεί από την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019.

Αν στην ιστοσελίδα σας εκτελείται CMS ή πρόσθετο (component, plugin, module, template) παλιότερης έκδοσης, συμβατό μόνο με την έκδοση PHP 5.4.x, μετά την αλλαγή ενδέχεται να υπάρξει δυσλειτουργία του ιστοτόπου σας.

Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να προχωρήσετε σε αναβάθμιση του CMS ή του πρόσθετου σε νεότερη έκδοση συμβατή με την έκδοση 5.6.x της PHP ή νεότερη.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ορίσετε προσωρινά και μέχρι την αναβάθμιση του ιστοτόπου σας, την λειτουργία του με PHP 5.4.x. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να δημιουργήσετε στον φάκελο στον οποίο είναι εγκατεστημένο το CMS, το αρχείο .htaccess με το ακόλουθο περιεχόμενο:

AddHandler php54 .php

Αν γίνεται ήδη χρήση του αρχείου .htaccess και σ’ αυτό έχει οριστεί η χρήση της έκδοσης 5.6.x της PHP μέσω της εντολής AddHandler php56 .php, τότε, μετά τον ορισμό της PHP 5.6.x ως βασική έκδοση,  η συγκεκριμένη εντολή μπορεί να αφαιρεθεί.

Σας ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε.

Με εκτίμηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
——————————————————————-
Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών, http://www.sch.gr/helpdesk
Υπηρεσία Φιλοξενίας Ιστοσελίδων
Τηλέφωνο:  801-11-801-81
e-mail: [email protected]

The post Αλλαγή έκδοσης PHP στα sites που φιλοξενούνται στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) appeared first on ΔΔΕ Φθιώτιδας.

Πηγή: ΔΔΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ