ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 

΄Οσοι εκπαιδευτικοί  υποβάλλουν αίτηση παραίτησης από 1 μέχρι  10 Απριλίου (και δεν την ανακάλεσαν) θα πρέπει για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας συνταξιοδότησης να προσκομίσουν στην υπηρεσία:

  1. Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  2. Πιστοποιητικό τύπου Α΄ (μόνο για τους άντρες).
  3. Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας διπλής όψης.
  4. ΑΜΚΑ
  5. Σε περίπτωση λύσης γάμου με διαζύγιο προσκομίζεται το διαζευκτήριο και η δικαστική απόφαση επιμέλειας παιδιών αν υπάρχουν ανήλικα τέκνα ή ενήλικα που σπουδάζουν.
  6. Φωτοτυπία 1ης σελίδας βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο να   αναγράφεται ο Ι.Β.Α.Ν (με πρώτο όνομα του συνταξιούχου) εάν επιθυμούν να είναι διαφορετικός από το μισθοδοτικό τους λογαριασμό.
  7. Εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος ή άλλου αποδεικτικού μέσου, από το οποίο να προκύπτει ο Α.Φ.Μ.
  8. Πιστοποιητικό φοίτησης από ΑΕΙ ή ΤΕΙ για τέκνα που σπουδάζουν μέχρι και το 24ο έτος ηλικίας ή βεβαιώσεις φοίτησης στη Β/θμια Εκπ/ση στην περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί αυτή μέχρι και το 18ο έτος. Για τα παιδιά που σπουδάζουν στο εξωτερικό η εν λόγω βεβαίωση πρέπει να είναι μεταφρασμένη και επικυρωμένη από την αρμόδια προξενική αρχή ή το Υπ. Εξωτερικών.
  9. Βεβαίωση για το χρόνο ασφάλισης σε άλλο ασφαλιστικό φορέα (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κτλ)
  10. Για τους άνδρες που έχουν κάνει εξαγορά της στρατιωτικής θητείας : α) η απόφαση εξαγοράς του Γ.Λ.Κ και β) το πρωτότυπο παράβολο κατάθεσης του ποσού αν εξοφλήθηκε εφάπαξ ή βεβαίωση εξόφλησης από τον εκκαθαριστή αποδοχών  αν εξοφλήθηκε τμηματικά ή εφόσον εκκρεμεί σε εξόφληση βεβαίωση   του εκκαθαριστή αποδοχών  για τον τελευταίο μήνα παρακράτησης. Για όσους έχουν κάνει αίτηση εξαγοράς και δεν έχει εκδοθεί η απόφαση από το Γ.Λ.Κ. θα πρέπει να μας ενημερώσετε για τον αριθμό με τον οποίο πρωτοκολλήθηκε η σχετική αίτηση επειδή πρέπει να αναγραφεί στο Δελτίο Ατομικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης (ΔΑΥΚ).

Για κάθε άλλη εξαγορά χρόνου λοιπών συντάξιμων υπηρεσιών (ιδιωτικού χρόνου ασφάλισης, της άδειας άνευ αποδοχών ανατροφής παιδιού) και για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από     01-01-2011 (έτη σπουδών, πλασματικός χρόνος παιδιών, χρόνος εκπαιδευτικής άδειας) η απόφαση εξαγοράς του Γ.Λ.Κ. Για όσους επιθυμούν να αναγνωρίσουν έτη σπουδών για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, πιστοποιητικό φοίτησης από τη Σχολή, όπου θα αναφέρονται τα απαιτούμενα έτη φοίτησης. Για όσους έχουν κάνει αίτηση εξαγοράς και δεν έχει εκδοθεί η απόφαση από το Γ.Λ.Κ. θα πρέπει να μας ενημερώσετε για τον αριθμό με τον οποίο πρωτοκολλήθηκε η σχετική αίτηση επειδή πρέπει να αναγραφεί στο Δελτίο Ατομικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης (ΔΑΥΚ).

  1. Αιτήσεις απονομής (4 ξεχωριστές)  κύριας, επικουρικής σύνταξης (Ε.Τ.Ε.Α.), μερίσματος  (Μ.Τ.Π.Υ.)  και ασφαλιστικής παροχής  (εφάπαξ) (Δίνονται από την ΔΔΕ).
  2. Υπεύθυνη δήλωση για συνταξιοδότηση  (Δίνονται από την ΔΔΕ).

         Τις Αιτήσεις απονομής  (11) και την Υπεύθυνη Δήλωση (12) θα τις παραλαμβάνουν από την Υπηρεσία μας.

Στο εξής οι συντάξεις του Δημοσίου θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα (Ν. 4151/2013 αρθ. 4 παρ. 16) ενώ η προκαταβολή της σύνταξης κατατίθεται  κάθε 10 του μηνός.

 Σύμφωνα με το Ν. 4151/2013 (αρθ.1 παρ. 1.1α)  κάθε υπάλληλος που συνταξιοδοτείται με παραίτηση λαμβάνει κάθε μήνα και μέχρι την απονομή της σύνταξής του  προκαταβολή σύνταξης ίση με το 50% του βασικού μισθού  του Οκτωβρίου του 2011 (μείον την κράτηση για φόρο και ΕΟΠΥΥ).

 

The post ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  appeared first on ΔΔΕ Φθιώτιδας.

Πηγή: ΔΔΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ