09-04-19 Απάντηση του ΥΠΠΕΘ στη Νίκη Κεραμέως

1 sygxm

09-04-19 Απάντηση του ΥΠΠΕΘ στη Νίκη Κεραμέως

Με αφορμή τη δήλωση της Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως για το Σχέδιο Νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων απαντά:

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά η κ. Κεραμέως και η Νέα Δημοκρατία κινείται στη σφαίρα του φαντασιακού. Προφανώς γιατί δεν θέλει να δει κατάματα τη πραγματικότητα. Επανειλημμένως τόσο στη Βουλή όσο και με δημόσιες τοποθετήσεις του, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου έχει ζητήσει από τη Νέα Δημοκρατία να τοποθετηθεί συγκεκριμένα για τα περισσότερα θέματα που περιλαμβάνονται στο Νομοσχέδιο.

Όμως η Νέα Δημοκρατία αρέσκεται μόνο σε δηλώσεις περί κατάργησης νομοθετημάτων της σημερινής κυβέρνησης χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα με τι θα τα αντικαταστήσει. Ποιος πολίτης γνωρίζει τι προτείνει η Νέα Δημοκρατία για την αναμόρφωση του Λυκείου και για το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση; Γνωρίζει κανείς ποιες είναι οι θέσεις της για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εκτός από την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων που πλέον αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός;

Οι γενικόλογες αναφορές στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τα επίμαχα θέματα για το μόνο που βεβαιώνουν τους πολίτες είναι ότι από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Πανεπιστήμιο θα πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη αν θέλουν να μορφώσουν τα παιδιά τους. Όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, η Νέα Δημοκρατία είναι συγκεκριμένη: στον … Καιάδα.

Ευτυχώς τα αποκαλυπτήρια των πραγματικών προθέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγιναν εγκαίρως και ο λαός γνωρίζει πλέον ότι οι νεοφιλελεύθερη συνταγή της Νέας Δημοκρατίας θα έχει ολέθρια αποτελέσματα σε όλους τους τομείς και στην Παιδεία.

 

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας