04-04-19 Απάντηση του Υπουργείου για την παράταση στην υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας Διευθυντών Εκπαίδευσης

2 peth

04-04-19 Απάντηση του Υπουργείου για την παράταση στην υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας Διευθυντών Εκπαίδευσης

Με αφορμή «ερωτήματα» που διατυπώνονται από πλευράς Νέας Δημοκρατίας και συνδικαλιστικών στελεχών της για την παράταση που δόθηκε στην υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας Διευθυντών Εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων απαντά:

Το αντιπολιτευτικό μένος έχει όρια και λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

Τα υπονοούμενα περί σκοπιμοτήτων αποτελούν πρακτική του παρελθόντος και προφανώς τόσο η Ν.Δ. όσο και οι συνδικαλιστές τους κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι δεν πήραν το μάθημά τους από την αμερόληπτη διαδικασία επιλογής Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, την οποία βιάστηκαν να καταγγείλουν λίγο πριν την ολοκλήρωσή της και φυσικά μετά την ανακοίνωση των ονομάτων «δοξάστηκαν κρυπτόμενοι».

Στη συγκεκριμένη διαδικασία, η παράταση κρίθηκε αναγκαία με δεδομένο ότι οι οριστικοποιημένες υποβληθείσες αιτήσεις για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Τρίτη 2 Απριλίου ήταν 516 και οι μη οριστικοποιημένες 216. Για τον λόγο αυτό, ελήφθη η απόφαση να δοθεί περιθώριο χρόνου σε όλους τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς. Δηλαδή, είτε για εκείνους που η οριστικοποίηση εκκρεμούσε έως την τελευταία ημέρα υποβολής, είτε για νέους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία, είτε για όσους είχαν οριστικοποιήσει την αίτησή τους.

 

 

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας