Webinar, MOOC και έρευνα για την ψηφιακή ασφάλεια

Αξιότιμοι/ες Περιφερειακοί Δ/ντές και Δ/ντριες Εκπαίδευσης

 

Παρακαλούμε όπως προωθήσετε το παρόν προς τις Διευθύνσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης αρμοδιότητάς σας και μέσω αυτών στα σχολεία ώστε να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί:

 Webinar SaferInternet4kids και eTwinning 21-03-2019 Μέσω της ΕΥΥ eTwinning, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, πραγματοποιείται webinar διάρκειας 60’, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και θέμα “H σημασία της ψηφιακής παιδείας στην εποχή των Fake news“. Εισηγητές της τηλεκπαίδευσης είναι οι κ.κ.: Κατερίνα Ψαρουδάκη Υπεύθυνη Επικοινωνίας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και Γιώργος Κορμάς, Υπεύθυνος Γραμμής Βοήθειας Help-Line.gr. Τo webinar συντονίζει ο Άρης Λούβρης, Εθνικός Συντονιστής eSafetyLabel. Το webinar αφορά την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ μπορούν να το παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων και όσοι/ες είναι στο έργο eTwinning.

MOOC (έναρξη στις 25/3)

Εκφοβισμός στο σχολείο μου; ΟΧΙ, ευχαριστώ!

Ο εκφοβισμός στα σχολεία παραμένει πρόβλημα που επιμένει, παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών από όλη την Ευρώπη και τη δέσμευση των 47 κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης να «καταπολεμήσουν όλες τις μορφές διακρίσεων και βίας, ιδιαίτερα του εκφοβισμού και της παρενόχλησης». Επιπλέον, ο εκφοβισμός αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη ως μείζων παράγοντας ο οποίος πλήττει την ευημερία των μαθητών, οδηγώντας στην πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου ή ακόμα και την αυτοκτονία. Νέες μορφές εκφοβισμού – που καθίστανται δυνατές χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις και την έλευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης – προστίθενται στο πρόβλημα, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη εύρεσης τρόπων εκ μέρους των εκπαιδευτικών για την πρόληψη και την καταπολέμησή του σε επίπεδο σχολείου.

eSafety Label+ “Γίνε ο επόμενος πρωταθλητής στην ψηφιακή ασφάλεια”!

Ενημερωθείτε για την έκθεση έρευνας “Χαρτογράφηση των αναγκών και προτεραιοτήτων στην εκπαίδευση για την ψηφιακή ασφάλεια” (Σεπτέμβριος 2018)

Κατεβάστε την πλήρη έκθεση και τα αποτελέσματα της έρευνας απευθείας από την πηγή: Παρακαλούμε σεβαστείτε τον σύνδεσμο αυτό για λόγους καταμέτρησης ποσοτικών δεικτών.

 

Με εκτίμηση,

Άρης Λούβρης

Εθν. Συντ. eSafety Label