26-02-19 Μαθητικό Συμπόσιο Λυκείων Αττικής του Δικτύου ASPnet της UNESCO

DSC 0580

DSC 0253

52854573 383417735786101 4943246386893160448 n

26-02-19 Μαθητικό Συμπόσιο Λυκείων Αττικής του Δικτύου ASPnet της UNESCO

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διήμερου ΙΘ’ Μαθητικού Συμποσίου Λυκείων Αττικής του Δικτύου ASPnet της UNESCO με θέμα “Βιώσιμη Ανάπτυξη: κατανοώντας τους στόχους, οραματιζόμαστε το μέλλον” το οποίο έλαβε χώρα στην Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’ Arc. Το Μαθητικό Συμπόσιο πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του ΥΠ.ΠΕ.Θ σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και τα Λύκεια Αττικής του Δικτύου.

Ήταν ένα πραγματικά γόνιμο διήμερο καλλιτεχνικής έκφρασης, διαλόγου και κατάθεσης προτάσεων από τους μαθητές και μαθήτριες των συμμετεχόντων σχολείων. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν επίσης το Λύκειο Αγίου Νικολάου Λεμεσού, από το Δίκτυο Εταιρικών Σχολείων Κύπρου και το Λύκειο Πεντάπολης Σερρών, από τα σχολεία ASPnet Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρωί της πρώτης ημέρας, οι μαθητές προσέγγισαν καλλιτεχνικά το θέμα μέσα από χορογραφίες, τραγούδια, θεατρικά δρώμενα κλπ. Το απόγευμα, χωρισμένοι σε Επιτροπές, συζήτησαν το ρόλο των νέων, την ανάγκη δημιουργίας συνεργασιών και το θεσμικό πλαίσιο που απαιτείται κατά τη διαδικασία υλοποίησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Στη συνέχεια, συνέταξαν πορίσματα τα οποία συζητήθηκαν σε ολομέλεια τη δεύτερη ημέρα. Τα εγκεκριμένα πορίσματα θα διαβιβαστούν στην UNESCO από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

Γενικός σκοπός των Μαθητικών Συμποσίων είναι η προώθηση και διάδοση των αρχών της UNESCO και των πανανθρώπινων αξιών που πρεσβεύει, με στόχο τη δημιουργία υπεύθυνων, ενεργών πολιτών που θα δραστηριοποιούνται σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο γνωρίζοντας τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις τους.

          

 

 

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας