30-10-18 Ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων 2018

LOGO epal400

30-10-18 Ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων 2018

Η ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία επιδιώκει να καταστήσει ελκυστικότερη την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στους ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Μετά την επιτυχία της πρώτης και δεύτερης διοργάνωσης, η τρίτη εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 9 Νοεμβρίου, με εκατοντάδες εκδηλώσεις και δράσεις ανά χώρα, οι οποίες θα κορυφωθούν στη Βιέννη της Αυστρίας.

Η αντιπροσώπευση της Ελλάδας θα γίνει από την Όλγα Παπακυριακού, μεταπτυχιακή παιδιατρική νοσηλεύτρια με εξειδίκευση στην αιμοδοσία, η οποία επελέγη ως Πρέσβειρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης για το 2018 (περισσότερα εδώ: https://goo.gl/fW15JQ). 

Η Πρέσβειρα δήλωσε πως «η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων είναι μια εξέδρα στην οποία αναδεικνύουμε τις σημαντικές δυνατότητες που προσφέρει η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και βοηθά τους νέους να κάνουν τη σωστή επιλογή σπουδών που τους ταιριάζει». 

Η Marianne Thyssen, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδια για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις, τις Δεξιότητες και την Εργασιακή Κινητικότητα, δήλωσε: «είναι μεγάλη μας χαρά που η κα Παπακυριακού αποδέχτηκε τον ρόλο της Πρέσβειρας. Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για μια πρώτης τάξεως σταδιοδρομία και οφείλουμε να μεταδώσουμε το μήνυμα αυτό με ηχηρό και ξεκάθαρο τρόπο».

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων διοργανώνει εναρκτήρια εκδήλωση, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στη Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιασθεί το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ», από μαθητές και εκπαιδευτικούς που το υλοποίησαν πιλοτικά το προηγούμενο σχολικό έτος. Επιπλέον, θα παρουσιασθεί ο θεσμός «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας», από εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργοδότες.

Πρόσκληση ΕΠΑΛ

Η πρόσκληση σε μορφή pdf 

 

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας