08-10-18 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

8 pmsx

08-10-18 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. θα πραγματοποιήσει τις αναβληθείσες (λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών) αθλητικές δραστηριότητες για την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ. στο Ε.Γ.Α. «ο Ι. Φωκιανός» αρμοδιότητας ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Δ/νση: Λ. Βασιλίσσης Όλγας 1, Ζάππειο, Αθήνα).

Στην εκδήλωση που για φέτος έχει σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» θα συμμετάσχουν διακόσιοι (200) μαθητές/μαθήτριες από σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Αττικής οι οποίοι/ες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε πλήθος αθλημάτων παρουσία Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών , εν ενεργεία διακεκριμένων αθλητών και προπονητών.

Οι αθλητικές δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αγωνίσματα Στίβου, Χειροσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Ταε Κβο Ντο, Μπάσκετ με αμαξίδιο, Μπότσια, Ξιφασκία με αμαξίδιο, Τοξοβολία, Χορό κ.ά.

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. θεωρεί σημαντική την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις, εντός και εκτός του σχολείου, προκειμένου να αποβάλλουν την αδράνεια και την υποκινητικότητα, οι οποίες αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

 

 

 

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας