24-09-18  Βραβείο για την Ελληνική Συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2018 (EUCYS 2018)

EUCYS 2018 1

24-09-18 Βραβείο για την Ελληνική Συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2018 (EUCYS 2018)

 

Χάρη στην σωστή επιλογή της επιτροπής και τις επίμονες προσπάθειες της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς η σωστή συμμετοχή έφτασε στο Δουβλίνο και βραβεύτηκε! Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 88αποστολές από 39 χώρες. Η Ελληνική αποστολή βραβεύτηκε με το ειδικό βραβείο της EIROFORUM Eurofusion-Jet” στον 30ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2018 (EUCYS 2018).

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές Παρασκευή-Μαρίνα Κανδρέλη – Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, Κωνσταντίνο Λώλο – 7ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων και Νικόλαο-Παναγιώτη Καλαμπόκη – απόφοιτος του 7ο Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων οι οποίοι εκπροσώπησαν τη χώρα στο διαγωνισμό με την πρόταση «AGM-Algorithm Guided Modular Probe” (Αλγοριθμικά Κατευθυνόμενος Διαμερισματοποιημένος Έξερευνητής). Το AGM είναι ένα καινοτόμο εργαλείο που έχει την ικανότητα να χρησιμοποιηθεί σε πολλές και διαφορετικές αποστολές. Ο εξερευνητής μπορεί να προσγειωθεί αυτόνομα σε προκαθορισμένο στίγμα και εκεί να πραγματοποιήσει μεγάλο εύρος αποστολών.

Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Νέων Επιστημόνων είναι η πιο σημαντική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Γενική Διεύθυνση Έρευνας, που έχει ως στόχο να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει ταλαντούχους νέους να αφοσιωθούν στην έρευνα και να αξιοποιήσει τις προσπάθειες των Κρατών Μελών να φέρουν σε επαφή τους νέους ανθρώπους με την επιστήμη και την καινοτομία.

 

 

 

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας