09-07-18 Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Τοπολογίας του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών

09 07 18naypakto

09-07-18 Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Τοπολογίας του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών

Την Κυριακή 8 Ιουλίου ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου παραβρέθηκε στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Τοπολογίας που διοργάνωσε το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου. Πρόκειται για ένα σημαντικό συνέδριο Μαθηματικών με συμμετοχή εκατοντάδων συνέδρων από 51 χώρες.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στον τριπλό συμβολισμό του γεγονότος: Τη διοργάνωση του συνεδρίου σε ένα Γυμνάσιο της Ναυπάκτου -άρα τη σύνδεση του Πανεπιστημίου με τις τοπικές κοινωνίες και των πανεπιστημιακών με τους διδάσκοντες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης-, την εξωστρέφεια και διεθνοποίηση των ελληνικών ιδρυμάτων αλλά και τη διοργάνωση του συνεδρίου στη χρονιά που ανακηρύχτηκε έτος Μαθηματικών. 

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους παρευρισκόμενους ο Υπουργός τόνισε την ανάγκη δημιουργίας μιας κουλτούρας των Μαθηματικών ως τρόπου ορθολογικής σκέψης, δημιουργικής αξιοποίησης της αρχαιοελληνικής κληρονομιάς, αλλά και ως μέσου προώθησης της γνώσης στη χώρα και διεθνώς.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός μίλησε με τους εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, ενημερώθηκε για τα προβλήματα και έγινε κοινωνός προβληματισμών και απόψεων. Η συζήτησε εστιάστηκε, μεταξύ άλλων, στις επιμορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών, συμπεριλαμβανομένων και των αναπληρωτών, και στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των σχολείων.

Τέλος, ο Υπουργός παρακάθησε σε γεύμα που διοργάνωσε ο Δήμαρχος της πόλης και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τις δημοτικές και  τοπικές αρχές καθώς και με πολίτες.

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας