03-07-18 Συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

03 07 18mpaks

03-07-18 Συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

Με στόχο την προώθηση του θεσμού της μαθητείας για τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θεοδοσιάδη Κυριάκο και τον κ. Ιωάννη Τσικανδηλάκη μέλος του Δ.Σ.

Στη συνάντηση ο Υφυπουργός Παιδείας ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Π.Φ.Σ. για την προσπάθεια του ΥΠΠΕΘ να συνδέσει την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας μέσω της υλοποίησης του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας και να διευρύνει το φάσμα των ειδικοτήτων στις οποίες θα υλοποιηθούν τμήματα μαθητείας την περίοδο 2018-2019, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης των Βοηθών Φαρμακείων για τους αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ.

Αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος σχετικά με τον θεσμό της μαθητείας στο συγκεκριμένο κλάδο  και συμφωνήθηκε ότι η συνεργασία μεταξύ ΥΠΠΕΘ και ΠΦΣ θα μπορούσε να δομηθεί στις ακόλουθες κατευθύνσεις: α) Συνδρομή στο Πρόγραμμα Σπουδών της Μαθητείας ειδικά στο μέρος που αφορά στη μάθηση στο χώρο του Φαρμακείου β) Ενημέρωση των μελών του Π.Φ.Σ. για το νέο θεσμό, ώστε να καταστεί εφικτή η συμμετοχή τους στην προσφορά θέσεων μαθητείας γ) Συνεργασία στην αναμόρφωση του Προγράμματος  Σπουδών στην επαγγελματική εκπαίδευση και δ) Επικοινωνία για θέματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των φαρμακοποιών.

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας