01-12-17 «Νεολαία ’17-’27: Πλαίσιο Στρατηγικής και Δράσεων για την ενδυνάμωση των Νέων» – Η 1η Περιφερειακή Διαβούλευση στην Κομοτηνή

foto neolaia

01-12-17 «Νεολαία ’17-’27: Πλαίσιο Στρατηγικής και Δράσεων για την ενδυνάμωση των Νέων» – Η 1η Περιφερειακή Διαβούλευση στην Κομοτηνή

Με πρώτο σταθμό την Κομοτηνή, ξεκίνησε ο Γενικός Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, τις περιφερειακές διαβουλεύσεις σχετικά με το «Νεολαία ’17-’27: Πλαίσιο Στρατηγικής και Δράσεων για την ενδυνάμωση των Νέων». 

Η εκδήλωση  διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ.), σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης/Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία – Eurodesk Ελλάδας, καθώς και με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος περισσότεροι από 100 νέοι  –φοιτητές, σπουδαστές,  μαθητές και εκπρόσωποι συλλόγων–  δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον και ενεργή συμμετοχή. Παρόντες ήταν: ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης Κομοτηνής κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο αντιπρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Νίκος Αγγελούσης, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, κ. Αντώνης Φραντζής, ο Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», κ. Γιώργος Φιλιππίδης,  εκ μέρους της αστυνομίας, ο Διοικητής Τ.Σ.Φ. Ιάσμου, κ. Ηλίας Μαυρόπουλος, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης, κα Μαριγούλα Κοσμίδου, ο Πρόεδρος ΚΕΜΕΑ Δήμου Κομοτηνής, κ. Γιάννης Γκαράνης, η Πρόεδρος Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κομοτηνής Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, κα Νατάσσα Λιβεριάδου και ο Αντιπρόεδρος  Συλλόγου Ατόμων με κινητικά προβλήματα και Φίλων «Περπατώ», κ. Σάκης Νταντανίδης.

Ο Γενικός Γραμματέας και η συνεργάτιδά του κ. Ντόρα Γιαννάκη, εξήγησαν τη διαδικασία κατάρτισης του Πλαισίου «Νεολαία ’17-‘27» και παρουσίασαν τους στόχους και τις προτεραιότητές του. Ακολούθησε συζήτηση και επεξεργασία των στόχων από τους συμμετέχοντες με τη διαδραστική μέθοδο του world cafe. Ειδικότερα, χωρισμένοι σε ομάδες, οι νέοι κατέθεσαν τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους, τα οποία θα ληφθούν υπόψη στην τελική διαμόρφωση του «Νεολαία  ’17-‘27».

Η εκδήλωση, πρώτη από μία σειρά περιφερειακών διαβουλεύσεων σε 6 πόλεις της Ελλάδας, αποτέλεσε ένα καλό παράδειγμα διεξαγωγής διαλόγου με τους νέους πάνω σε καίρια θέματα όπως είναι η ποιοτική εκπαίδευση, η υγεία, η αξιοπρεπής εργασία, η επιχειρηματική ανάπτυξη, καθώς και η ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη δημοκρατική ζωή.

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας