Συνεχίζοται οι εγγραφές για την εκπαιδευτική δράση «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο»!

Η Science View και το τμήμα ΦΠΨ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  ανακοινώνουν τη συνέχεια των εγγραφών για την εκπαιδευτική δράση «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο» για το σχολικό έτος 2017-2018. Μπορείτε άμεσα να δηλώσετε τη συμμετοχή σας εδώ!

Η δράση θα τρέξει για 4η συνεχόμενη χρονιά απευθυνόμενη σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (12-16 ετών Α’ Γυμνασίου – B’ Λυκείου, χωρίς να αποκλείονται μεγαλύτεροι μαθητές), ενώ φέτος για πρώτη φορά θα συμμετέχουν και μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (τάξεις: Δ’, Ε’, ΣΤ’), οι οποίοι καλούνται να δραματοποιήσουν επιστημονικές έννοιες και γνώσεις που προέρχονται από το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων τους.

Ένας από τους απώτερους στόχους είναι η κινητοποίηση όλο και περισσότερων εκπαιδευτικών & μαθητών και η δημιουργία μιας εκπαιδευτικής κοινότητας που θα συνεργάζεται, θα ανταλλάσει απόψεις, υλικό και καλές πρακτικές για τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών και μετά το πέρας της δράσης.

Στη δράση μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σχολεία από όλη την Ελλάδα με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Συμμετοχή στην εκδήλωση της Αθήνας (21-22 Απριλίου 2018)
  • Συμμετοχή στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης (28-29 Απριλίου 2018)
  • Αν κάποιο σχολείο δεν έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει σε μια από τις δύο προηγούμενες εκδηλώσεις μπορεί να συμμετέχει βιντεοσκοπώντας την παράσταση και αποστέλλοντάς την στους διοργανωτές ως τις 9 Μαρτίου 2018.

Φέτος καθότι για πρώτη φορά οι τάξεις: Δ’, Ε’, ΣΤ’ των Δημοτικών Σχολείων συμμετέχουν και στο διαγωνιστικό κομμάτι της δράσης, οι συμμετοχές διακρίνονται σε:

  • Συμμετοχές Δημοτικών
  • Συμμετοχές Γυμνασίων
  • Συμμετοχές Λυκείων

οι οποίες και θα αξιολογηθούν χωριστά. Να σημειθεί ότι ο ίδιος διαχωρισμός ισχύει και για τις συμμετοχές με βίντεο.

Τέλος, το ειδικό βραβείο που θεσπίζεται και το οποίο αφορά μόνο τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συμμετέχουν σε μια από τις δύο εκδηλώσεις (Αθήνας ή Θεσσαλονίκης), είναι αυτό της «Διαδραστικής Παράστασης».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της δράσης: www.lstt.eu
Υποβάλλετε άμεσα τη συμμετοχή σας στη δράση  εδώ
Υλικό από τις προηγούμενες διοργανώσεις μπορείτε να βρείτε εδώ:
Διοργάνωση 2016-2017
Διοργάνωση 2015-2016
Διοργάνωση 2014-2015

 

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 2109231955 e-mail: [email protected]