19-09-17 Συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Αν. Γ.Γ. του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

19 09 17agg

19-09-17 Συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης  κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Αν. Γ.Γ. του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση του Προέδρου του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Βαρσαμίδη που αυτοδιορίστηκε και Γραμματέας του ΤΕΙ, κατέθεσε σήμερα ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Γιώργος Αγγελόπουλος στον Εισαγγελέα Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Αμέσως μετά, ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε:

«Το ΥΠΠΕΘ οφείλει να διαφυλάσσει τη νομιμότητα. Καταθέσαμε σήμερα έναν επιπλέον φάκελο εγγράφων στην Εισαγγελία σχετικά με την υπόθεση εκλογής Γραμματέα στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Το υλικό αυτό είναι συμπληρωματικό αυτών που καταθέσαμε τον Ιούλιο. Το ΦΕΚ διορισμού Γραμματέα στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης δεν δημοσιεύτηκε και υπήρξε παραίτηση του υπό διορισμό Γραμματέα. Στο ΥΠΠΕΘ έχουν προσκομιστεί έγγραφα που θέτουν νέες διαστάσεις ως προς τη νομιμότητα των πράξεων στο όλο ζήτημα και αυτά καταθέσαμε».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε στον Τύπο τον περασμένο Ιούνιο και σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης διορίστηκε και Γραμματέας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με τετραετή θητεία, ύστερα από προκήρυξη που εκδόθηκε στις 30 Μαΐου.

Τον διορισμό του προέδρου του ΑΤΕΙ ως Γραμματέα, φέρεται να υπογράφει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης καθηγητής Παναγιώτης Τζιώνας.

Πρόκειται για μοναδική απόφαση στα χρονικά των ΑΕΙ,  εν ενεργεία πρόεδρος ΤΕΙ να διορίζεται στη θέση του Γραμματέα, ύστερα από προκήρυξη. Για το θέμα το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είχε εκδώσει ανακοίνωση η οποία επισυνάπτεται.

http://www.minedu.gov.gr/news/28752-116-06-16-i-aftogeloiopoiisi-orismenon-vlaptei-telika-olous-mas-2

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας