15-09-17 Για τη διαδικασία της ίδρυσης του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

15 pandyt

15-09-17 Για τη διαδικασία της ίδρυσης του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Η διαδικασία της ίδρυσης του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αποτελεί ένα πρωτοποριακό εγχείρημα το οποίο αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση του ενιαίου χώρου ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει λάβει προτάσεις από τις διοικήσεις των δύο Ιδρυμάτων, ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ ΤΤ Πειραιά, σχετικά με τα Τμήματα και τις Σχολές του υπό ίδρυση Πανεπιστημίου, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη από την οκταμελή επιτροπή που έχει συστήσει το ΥΠΠΕΘ για να τις μελετήσει και να εισηγηθεί σχετικά.

Η διαδικασία είναι υπό εξέλιξη, αποφάσεις δεν έχουν παρθεί ακόμη και οι προτάσεις των Ιδρυμάτων θα κριθούν από την επιτροπή, θέτοντας ως κύριες προϋποθέσεις τα νέα Τμήματα να αντιστοιχούν σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά πεδία, να έχουν αυτοδυναμία προσωπικού και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, εφόσον κριθεί ότι κάποια Τμήματα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να αποτελέσουν Τμήματα του νέου Πανεπιστημίου, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν ως τμήματα ΤΕΙ. Σε αυτή την περίπτωση το ΤΕΙ Αθήνας θα παραμείνει σε λειτουργία ώστε να συνεχίσουν τα εν λόγω τμήματα απρόσκοπτα να παρέχουν το έργο τους. 

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας