08-09-17 Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά για εκπαιδευτικούς

08 ploio

08-09-17  Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά για εκπαιδευτικούς

Κοινό Δελτίο Τύπου

Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και

Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Αθήνα, 08/09/17

Θέμα: «Διευκρινιστική ανακοίνωση για την έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας και Β΄βάθμιας. Συμμετοχή και επιπλέον εταιρειών. Έκπτωση και στα οχήματα»

Προς διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, που αυτές τις μέρες ταξιδεύουν σε νησιά- τόπους διορισμού τους, και σε συνέχεια της κοινής ανακοίνωσης των Υπουργείων Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που έχει δημοσιευτεί από 5/9, διευκρινίζουμε τα εξής:

  • Η έκπτωση αφορά και στα οχήματα των μετακινούμενων
  • Οι εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό αίτημα είναι:

AEGEAN SPEED LINES

ANEK LINES

BLUE STAR FERRIES

FAST FERRIES

GOLDEN STAR FERRIES

HELLENIC SEAWAYS

MINOAN LINES

SEAJET

SUPERFAST FERRIES

Υπενθυμίζοντας τη διαδικασία, σημειώνεται ότι η επιδότηση της μετακίνησης ισχύει από τις 6 Σεπτεμβρίου, μέρα δημοσίευσης της Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ως και τις 10 Σεπτεμβρίου. Οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές μπορούν να απευθύνονται στα εκδοτήρια εισιτηρίων των προαναφερόμενων εταιρειών ώστε, με την επίδειξη της Υπουργικής Απόφασης που αναφέρει την πρόσληψή τους και της Αστυνομικής Ταυτότητας, να λαμβάνουν την έκπτωση. Η επιδότηση της μετακίνησης των εκπαιδευτικών περιλαμβάνει το νησί – έδρα του νομού στον οποίο διορίζονται, αλλά και τη μετακίνηση στο νησί που τοποθετούνται.  

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας