14-07-17 Πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας της Ομάδας Εργασίας «Ενδυναμώνοντας τις Ψηφιακές Δεξιότητες στην Ελλάδα»

fjg32C0CHpRdsHPXKDNm 550 400

14-07-17 Πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας της Ομάδας Εργασίας «Ενδυναμώνοντας τις Ψηφιακές Δεξιότητες στην Ελλάδα» 

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  συμμετείχε στο πλαίσιο της δράσης «Ενδυναμώνοντας τις Ψηφιακές Δεξιότητες στην Ελλάδα»  που βασίζεται στο πρότυπο της δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Digital Skills and Jobs Coalition”.

Έχοντας ως βασικό στόχο τον μετασχηματισμό της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της και, κατ’ επέκταση, την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων όλων των πολιτών, έχει ήδη συγκροτηθεί ειδική Ομάδα Εργασίας, η οποία αποτελείται από όλους τους εποπτευόμενους φορείς και τις υπηρεσίες της, τα τριτοβάθμια ιδρύματα και τα ερευνητικά κέντρα για να καταρτισθεί ένα πρόγραμμα δράσης, ώστε:

  1. Να εκπαιδευτεί μεγαλύτερη μερίδα νέων στις ψηφιακές δεξιότητες, με έμφαση στην συμμετοχή των γυναικών, προκειμένου να δημιουργηθεί μια δεξαμενή επαγγελματιών ικανών να ανταποκριθούν στις ευκαιρίες του ανερχόμενου Τομέα Πληροφορικής  και Επικοινωνιών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
  2. Να αναβαθμιστούν οι θέσεις εργασίας τους μέσω της ενδυνάμωσης των ψηφιακών δεξιοτήτων, ώστε οι απασχολούμενοι είτε να παραμείνουν παραγωγικοί είτε να είναι ικανοί για εξεύρεση νέων θέσεων στην αγορά εργασίας.
  3. Να εκσυγχρονιστούν τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης με την είσοδο των ψηφιακών δεξιοτήτων και ικανοτήτων σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης.
  4. Να βελτιωθούν οι ψηφιακές δεξιότητες όλων των πολιτών, ώστε να μπορούν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στη σημερινή κοινωνία, ενισχύοντας την κοινωνική τους λειτουργία.

Για τον σκοπό αυτό, χθες Πέμπτη 13 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη ολομέλεια της Ομάδας Εργασίας, προκειμένου να εκπονηθεί το πρόγραμμα δράσης και να δημιουργηθεί ο μηχανισμός παρακολούθησης και αξιολόγησης των επιμέρους δράσεων των εταίρων για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων. 

Σας επισυνάπτουμε τον χαιρετισμό του Αναπληρωτή Γ.Γ του Υπουργείου Γιώργου Αγγελόπουλου


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας