23-06-17 Στην εκπομπή «Διασπορά» της ΕΡΤ3 ο Παυσανίας Παπαγεωργίου

23 pafs

{youtube}v=AfpzszaNZ7w{/youtube}

23-06-17 Στην εκπομπή «Διασπορά» της ΕΡΤ3 ο Παυσανίας Παπαγεωργίου

Στη θεματική εκπομπή της ΕΡΤ3 «Διασπορά» για τους απανταχού Έλληνες και στο δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργιάδη μίλησε  ο ΓΓ Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του υπουργείου Παιδείας, Παυσανίας Παπαγεωργίου.

«Το τελικό σχέδιο περιλαμβάνει ακίνητο της ελληνικής Πολιτείας στο Μόναχο, στο οποίο θα μεταφερθούν οι δομές της Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό δημόσιο θα γλιτώσει πάρα πολλά χρήματα τα οποία δίνονταν μέχρι σήμερα σε ενοίκια. Το σχέδιο αυτό θα φέρει όλα τα ελληνόπουλα σ’ ένα σύγχρονο ακίνητο το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές και θα μπορούν πλέον να γνωρίζουν σίγουρα πού θα είναι το σχολείο τους για τα επόμενα χρόνια –για τις επόμενες δεκαετίες. Το κρισιμότερο στοιχείο είναι ότι η ελληνική πλευρά κάνει πλέον εκείνα τα οποία υπόσχεται», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση αποπεράτωσης του ελληνικού σχολείου στο Μόναχο –μια υπόθεση που μετρά ήδη περισσότερα από 15 χρόνια στο προσκήνιο.

Ο ΓΓ απάντησε ερωτήσεις σχετικά με την εμπειρία που αποκόμισε από τις επαφές του με τη Γερμανική διοίκηση, το σχέδιο της παρούσας κυβέρνησης για την επίλυση των όποιων προβλημάτων έχουν ανακύψει, καθώς και για τους προσωπικούς του χειρισμούς αναφορικά με την υπόθεση.

Εξήγησε, επίσης, το τι μέλλει γενέσθαι με τη συνένωση των υπαρχουσών σχολικών μονάδων στο Μόναχο.

Δείτε εδώ (http://webtv.ert.gr/ert3/18ion2017-diaspora-to-36o-festival-pontiakon-choron-osepe/) όλη την εκπομπή. 

 


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας