1-06| 5η Ημερίδα Διδακτικής του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ.

Θέμα: Προς τους/τις καθηγητές/τριες ΠΕ07: Πρόσκληση στην 5η Ημερίδα Διδακτικής του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ.,
10.06.2017

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,
Κυρίες και Κύριοι,

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ., το οποίο συνεργάζεται με εκπαιδευτικούς ΠΕ07 και με πάρα πολλά Σχολεία από το 1999 στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών/τριών του Τμήματος,  συνεχίζει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τη σειρά Ημερίδων Διδακτικής που εγκαινιάστηκε με επιτυχία το 2013 και έχει γίνει θεσμός σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με συμμετοχές που αγγίζουν τους 300 εκπαιδευτικούς και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και φοιτητές.  
Φέτος, για τρίτη φορά  σε συνεργασία με το Goethe-Institut Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται η 5η Ημερίδα με θέμα: «Η ετερότητα στο μάθημα της ξένης γλώσσας»/ ‘Heterogenität im Fremdsprachenunterricht’.
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η Ημερίδα αυτή αποσκοπεί στη σύνδεση θεωρίας και πράξης, στην παρουσίαση καινοτόμων δράσεων και επιστημονικών θεωριών καθώς και στη σύνδεση της Τριτοβάθμιας με τις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης.

Και φέτος θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Ημερίδας ομιλίες από διακεκριμένους και διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες, προσκεκλημένους ομιλητές από το εξωτερικό, οι οποίοι φέτος είναι δύο:  
ο em. Univ.-Prof. Dr. Hans-Jürgen Krumm (Πανεπιστήμιο Βιέννης) και η Prof. Dr. Nicola Würffel (Herder-Institut, Πανεπιστήμιο Λειψίας).

Η Ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 10.06.2017, ώρα 10.00-16.00, στο ΑΜΦ Ι του ΚΕ.Δ.Ε.Α. (κόκκινο κτίριο, δίπλα στη Φοιτητική Λέσχη), επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου, στην Πανεπιστημιούπολη. Η είσοδος στην Ημερίδα είναι ελεύθερη με απλή δήλωση συμμετοχής και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο:  
http://daf-praktikum.del.auth.gr/index.php/ekdhloseis/5h-hmerida-didaktikis-2017.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, απευθυνόμαστε σε σας με τη θερμή παράκληση να διαβιβάσετε την αφίσα, την πρόσκλησή μας και το Πρόγραμμα της Ημερίδας, τα οποία σας στέλνουμε συνημμένα, προς όλες τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειάς σας, ώστε μέσω αυτών να ενημερωθούν τα Σχολεία και δη οι εκπαιδευτικοί της Γερμανικής (ΠΕ07).

Θα χαρούμε πολύ αν ανταποκριθείτε στο αίτημά μας!

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας:
●        Χάρις-Όλγα Παπαδοπούλου, ανάπλ. καθηγήτρια, επιστημονικά  
υπεύθυνη της Π.Α. του Τμήματος: τηλ. 2310 99 75 50, [email protected]
●        Γραμματεία Γραφείου Πρακτικής Άσκησης: τηλ. 2310 99 75 44,  
[email protected]
●        Οργανωτική επιτροπή της Ημερίδας: [email protected]

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για όλες τις ενέργειές σας!

Η Οργανωτική επιτροπή

Χ.-Ό. Παπαδοπούλου
Ε. Καραγιαννίδου
R. Σιδηροπούλου-Lenger
Δ. Τσοκακτσίδου