09-05-17 Yπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ΓΓΔΒΜ, Παυσανία Παπαγεωργίου και Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη

09 05 17 papageorgiou mpoutaris

09-05-17 Yπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ΓΓΔΒΜ, Παυσανία Παπαγεωργίου και Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη

Με σκοπό την ενδυνάμωση της συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη σύμπραξη για τη διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής για τη νεολαία και τη Νέα Γενιά, ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, θα προχωρήσουν στην υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας την Τετάρτη, 10 Μαΐου στις 13.00, στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι).

Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία πυρήνα πόλεων/ δήμων, που θα αναπτύξουν υπηρεσίες και προγράμματα εστιασμένα στις ανάγκες των νέων, θα διασυνδεθούν μεταξύ τους και θα ανταλλάσσουν καλές πρακτικές. Για το λόγο αυτό, παρόντες στην εκδήλωση θα είναι και οι δήμαρχοι, ή οι εκπρόσωποι των δημάρχων, από Πάτρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Ηράκλειο Κρήτης, Αιγάλεω και Ιωάννινα.  

Προσκεκλημένοι είναι και οι αιρετοί άλλων εννέα περιοχών, στις οποίες καταγράφεται μεγάλη συγκέντρωση φοιτητών, σπουδαστών και άλλων νέων.    

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς έχει σαν στόχο της το σχεδιασμό νέων, αποτελεσματικών και ολοκληρωμένων πολιτικών για τη νεολαία και το συντονισμό τους, διατομεακά, σε όλο το εύρος του κυβερνητικού έργου.

Η ομάδα των νέων 15-29 ετών έχει ιδιαιτέρως πληγεί από την οικονομική και κοινωνική κρίση. Χρειάζεται ειδική μέριμνα προκειμένου να ενδυναμωθεί και να καταφέρει να αξιοποιήσει το δυναμικό της, παράγοντας λύσεις ικανές να προάγουν την κοινωνική ευημερία.

Η πρωτοβουλία για τη σύνταξη μίας Εθνικής Στρατηγικής για τη Νέα Γενιά απαντά σε αυτή ακριβώς την ανάγκη υποστήριξης και ενδυνάμωσης των νέων. Στην προσπάθεια αυτή επιβάλλεται να εμπλακεί το σύνολο των φορέων που μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο στη διαμόρφωση και, κυρίως, στην εφαρμογή αυτών των πολιτικών που θα αποτυπωθούν μέσα στην Εθνική Στρατηγική για τη Νέα Γενιά.

Μέσω της υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το Δήμο Θεσσαλονίκης, με τον οποίο έχουν συμφωνηθεί οι άξονες κοινής δράσης, εγκαινιάζεται η πρωτοποριακή αυτή συνέργεια.  


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας