03-05-17 Χαιρετισμός του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Κώστα Γαβρόγλου για τα 180 χρόνια λειτουργίας του ΕΚΠΑ

04 05 17foto ekpa

03-05-17 Χαιρετισμός του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Κώστα Γαβρόγλου για τα 180 χρόνια λειτουργίας του ΕΚΠΑ

Στο σπουδαίο έργο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που αποτελεί και παρακαταθήκη για το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας, αναφέρθηκε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου κατά την επίσημη τελετή για τα 180 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς του Ιδρύματος, την Τετάρτη 3 Μαΐου.

Από το βήμα της Αίθουσας Τελετών, ο Υπουργός σημείωσε ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτελεί ένα σύνολο συγκρουόμενων συνυπάρξεων και αντιθέσεων. «Το έργο του είναι να μεταλαμπαδεύει την κουλτούρα της διαφορετικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά και επισήμανε την ανάγκη να δίνονται από τα Πανεπιστήμια ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες.

Στην χαιρετισμό του υπογράμμισε την ανάγκη να προσδιοριστούν και κατόπιν να αντιμετωπιστούν -μέσω της συγκρότησης για πρώτη φορά Επιτροπής για την μελέτη των οικονομικών των ΑΕΙ- οι ανάγκες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσα στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης. Ως προς τους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας ανέφερε ότι σημειώνεται πρόοδος για την απογραφειοκρατικοποίησή τους

Το έντυπο του ΕΚΠΑ σε μορφή pdf

 


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας