15-01-17 Συνάντηση του Κώστα Γαβρόγλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

gavro bartholo

15-01-17 Συνάντηση του Κώστα Γαβρόγλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο επισκέφθηκε σήμερα στο Πατριαρχείο ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος τόνισε ότι: «Με χαρά υποδεχθήκαμε τον κ. Γαβρόγλου σήμερα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο κατά την πρώτη επίσκεψή του ως υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και η χαρά μας αυτή είναι ευνόητος, γιατί ο κ. υπουργός κατάγεται από την Πόλη μας. Είναι γέννημα θρέμμα της Κωνσταντινουπόλεως, Ζωγραφειώτης. Έχουμε επικοινωνήσει κατ’ επανάληψη εις το παρελθόν και τώρα που ανέλαβε αυτή τη μεγάλη ευθύνη της παιδείας των νεοελλήνων, ασφαλώς είχαμε πολλά να πούμε και να ανταλλάξουμε. Κατά ευτυχή συγκυρία ήτανε παρούσα και η Σύνοδος που μόλις χθες κατακλείσαμε τις εργασίες μας. Έτσι είχαμε την ευκαιρία όλοι οι εν Χριστώ αδελφοί μαζί να ανταλλάξουμε εποικοδομητικές σκέψεις με τον υπουργό. Ήταν ένας διάλογος ανοικτός, ειλικρινής, υπεύθυνος και πιστεύουμε ότι θα παραγάγει και θα προσφέρει τους καρπούς του».

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κώστας Γαβρόγλου είπε: «Είχα την πρώτη μου συνάντηση με τον Παναγιότατο μετά την υπουργοποίηση μου. Οι συναντήσεις μου με τον Παναγιότατο, όπως πάντα, μού δίνουν κουράγιο. Συζητήσαμε για ένα σύνολο θεμάτων που αφορούν το Πατριαρχείο, αλλά πάντοτε μού είναι μεγάλη χαρά να ακούω και τις απόψεις του για την κρίση που περνάει σήμερα η Ευρώπη αλλά και τα γενικότερα ζητήματα. Συζητήσαμε και τα θέματα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και είπαμε ότι θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία».

Αργότερα, ο κ. Γαβρόγλου μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την Ιερά Σύνοδο παρακάθισαν σε γεύμα και στο κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας της νεολαίας της ομογένειας.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας