4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

ΘΕΜΑ: «4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου»
Σχετ.: Το με αρ. πρωτ. 208533/ΓΔ4/07-12-2016 εισερχόμενο έγγραφο του οικείου
Υπουργείου.
Σας ενημερώνουμε ότι η Επιστημονική Εταιρεία “Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό
Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο: European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”, το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης, μαζί με το Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνουν το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου απευθύνεται στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου και θα είναι μια τριήμερη γιορτή γνωριμίας και συνεργασίας των σχολείων, στο πλαίσιο της οποίας περιλαμβάνεται και η Τελετή Βράβευσης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Μηνύματος & Τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2017».
Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου 2017 στο Ρέθυμνο της Κρήτης.
Για περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή στο φεστιβάλ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ http://europeanschoolradio.eu/4fest και να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 28310 27230 (Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης).
Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν θα μεριμνήσουν για τη συμμετοχή και μετακίνηση των μαθητών τους, αποστέλλοντας τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά (αίτηση του διευθυντή του σχολείου, πράξη συλλόγου, πρόγραμμα, ονομαστικό πίνακα μαθητών και σχετική δήλωση κηδεμόνων) στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τέλος, σημειώνεται ότι η μετακίνηση και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στο εν λόγω Φεστιβάλ θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.
Σας επισυνάπτουμε αναλυτικά την προκήρυξη και το πρόγραμμα του φεστιβάλ και παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς σας.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΝΤΗΣ

Μαρούσι, 30-12-2016
Αρ. Πρωτ. Φ16/223715/Δ2

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,
ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ,
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Π.Ε. & Δ.Ε. – ΤΜΗΜΑΤΑ Γ΄
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΤΜΗΜΑ Β΄
—–
Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 151 80, Μαρούσι
Πληροφορίες: Σ. Λαπατά(Π.Ε.)
Α. Βάρλα (Δ.Ε.)
Χ. Αρβανίτη (Δ.Ε.)
Ο. Μαραγκού (Ε.Ε.)
Τηλέφωνο: 210 – 344. 3318 (Π.Ε.)
210 – 344. 3272, 2242 (Δ.Ε.)
210 – 344. 2212 (Ε.Ε.)