19-12-16 Σύμβουλος του υπουργού με εκπαιδευτικούς στο Καστελλόριζο

kastelorizo 400px

19-12-16 Σύμβουλος του υπουργού με εκπαιδευτικούς στο Καστελλόριζο

Συζήτηση με δασκάλους και καθηγητές του σχολείου στο Καστελλόριζο είχε ο σύμβουλος του υπουργού Παιδείας για παριβαλλοντικά θέματα Θέμης Δημητρακόπουος.

Πάνω απο δύο ώρες κράτησε η γόνιμη συνομιλία με τους διδάσκοντες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης με όλες κι όλους τους αφοσιωμένους εκπαιδευτικούς που μοχθούν για το καλύτερο σε αυτούς τους δύσκολους – και για την Παιδεία – καιρούς.
Συνολικά 16 εκπαιδευτικοί (οι 14 αναπληρωτές) παλεύουν, αντιμετωπίζοντας πολλές δυσκολίες στο ακριτικό νησί, για να εξασφαλίσουν γνώση και χαρακτήρα σε 47 μαθητές.
Χωρίς καμιά προσπάθεια να κρυφτούν τα υπαρκτά και σημαντικά προβλήματα κάτω απο το χαλί, η συζήτησε περιστράφηκε γύρω από πολλά θέματα, με συμφωνίες αλλά και με διαφωνίες, πάντα όμως σε κλίμα κατανόησης και καλοπροαίρετης διάθεσης.

Πολλά τα δίκια των εκπαιδευτικών, πολλές και οι δυσκολίες στο χώρο της Παιδείας, εξαιτίας της κατάστασης οικονομικής πολιορκίας που βιώνει ο τόπος τα τελευταία χρόνια.

Συμφωνήθηκε να κάνει η κάθε πλευρά ο,τι καλύτερο στη δεδομένη συγκυρία. Με το φιλότιμο, το μεράκι και τη διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς που τους χαρακτηρίζει, οι εκπαιδευτικοί. Με διάθεση συνεργασίας και αφουγκραζομενο τα τόσα προβλήματά τους, ιδίως στις δυσπρόσιτες περιοχές, το υπουργείο.
Και προπάντων, αποφασίστηκε να διατηρηθεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας ανάμεσα σε υπουργείο και διδάσκοντες, με κοινούς στόχους και χωρίς προκαταλήψεις, διότι το σχολείο στο Καστελλόριζο, και σε κάθε Καστελλόριζο της χώρας, αφορά όλους μας κι όχι μονο τους ακρίτες κατοίκους του νησιού.

 


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας