16-12| Νέα έκδοση PHP 5.6 και PHP 7 στο ΠΣΔ

Το πιο κάτω μήνυμα αφορά μόνο τους χρήστες  οι οποίοι έχουν δικτυακό τόπο στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ)

Αξιότιμες/οι κυρίες/οι, φίλοι εκπαιδευτικοί,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στους Web Servers του ΠΣΔ λειτουργούν πλέον και οι εκδόσεις 5.6 και 7 της PHP. Ο κύριος λόγος αναβάθμισης της PHP είναι η μη υποστήριξη πλέον των εκδόσεων 5.2.x, 5.3.x και 5.4.x (http://www.php.net/eol.php). Επίσης, δίνουν την δυνατότητα εγκατάστασης, ακόμα και των τελευταίων εκδόσεων δημοφιλών CMS όπως π. χ. Moodle 3.2+.

Καθώς στους ιστοτόπους των χρηστών εξακολουθεί να λειτουργεί ως  βασική έκδοση της PHP η 5.4, θα πρέπει προκειμένου να ενεργοποιηθεί η έκδοση 5.6 ή 7, να δημιουργηθεί στον φάκελο στον οποίο είναι εγκατεστημένο το CMS, το αρχείο .htaccess με το ακόλουθο περιεχόμενο

AddHandler php56 .php
ή
AddHandler php7 .php

Υπενθυμίζουμε, ότι ιστότοποι που λειτουργούν με την έκδοση 5.2.x (π. χ. Joomla 1.5) ή 5.3.x (π. χ. Joomla 2.5) της PHP θα πρέπει άμεσα να αναβαθμιστούν καθώς γίνονται στόχος κακόβουλων επιθέσεων με αποτέλεσμα την αλλοίωσή τους και κατ’ επέκταση τη δυσλειτουργία των διακομιστών που τις φιλοξενούν. Σε περίπτωση που εντοπίσετε κάποια αλλοίωση μπορείτε, είτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που αναγράφονται στην σελίδα μας στην διεύθυνση http://www.sch.gr/2792-2013-06-17-11-46-09, είτε να μας ενημερώσετε μέσω του πληροφοριακού μας συστήματος Helpdesk  που λειτουργεί στην διεύθυνση http://helpdesk.sch.gr. Τέλος, αν η έκδοση του CMS που χρησιμοποιείτε είναι συμβατή με μία από τις εκδόσεις 5.6 ή 7 της PHP προτείνουμε να την ενεργοποιήσετε σύμφωνα με τον τρόπο που περιγράφηκε παραπάνω.

Σας ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε.

Σας ευχόμαστε Χαρούμενα Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά με Υγεία και Χαρά.

Με εκτίμηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

——————————————————————-

Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών, http://www.sch.gr/helpdesk

Υπηρεσία Φιλοξενίας Ιστοσελίδων

Τηλέφωνο:  801-11-801-81

e-mail: [email protected]