24-10-16 Διδακτικές Επισκέψεις στο Ο.Α.Κ.Α. και το Παναθηναϊκό Στάδιο

olympro

24-10-16 Διδακτικές Επισκέψεις στο Ο.Α.Κ.Α. και το Παναθηναϊκό Στάδιο

To Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης των Διδακτικών επισκέψεων των σχολείων, υλοποιεί Προγράμματα επιμορφωτικών επισκέψεων και αθλητικών δραστηριοτήτων για μαθητές Δημοτικών Σχολείων της χώρας στο Παναθηναϊκό Στάδιο και για  μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.)

Το Πρόγραμμα στο Παναθηναϊκό Στάδιο προσφέρει στους μαθητές ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό για την ιστορία του Σταδίου, το οποίο αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο αθλητισμού, πολιτισμού και ιστορίας στο κέντρο της σημερινής Αθήνας και παράλληλα, μέσω ενός οργανωμένου αθλητικού προγράμματος με τη μορφή παιχνιδιού, να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τα αγωνίσματα του Στίβου (Kids’ Athletics), το Μπάσκετ και το Βόλεϊ. Στη διάθεση των μαθητών που θα επισκέπτονται το Παναθηναϊκό Στάδιο θα τίθεται ένα σύγχρονο σύστημα αυτόματης ξενάγησης, με σκοπό να γνωρίσουν κάθε γωνιά του Σταδίου και να μάθουν την υπερδισχιλιετή ιστορία του.

Σκοπός του Προγράμματος στο Ο.Α.Κ.Α. είναι η γνωριμία των μαθητών με τους αγωνιστικούς χώρους των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, όπου έχουν διαδραματιστεί σπουδαία αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα από το 1982 έως και σήμερα, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αλλά και η προσέγγιση αξιών ζωής μέσα από τον αθλητισμό με διαδραστικές παρουσιάσεις, συζητήσεις διαλέξεις και προβολές video.

Το πρόγραμμα της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), το Kids’ Athletics, είναι ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους και συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων : τα αγωνίσματα δρόμου, τις ρίψεις και τα άλματα. Οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες παρακαλούνται όπως έρχονται σε επικοινωνία με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών και το Παναθηναϊκό Στάδιο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα και για περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με τη διεξαγωγή του προγράμματος Kid’s Athletics.

Η εγκύκλιος με θέμα : «Διδακτικές επισκέψεις Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών»

Η εγκύκλιος με θέμα: «Διδακτικές επισκέψεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο – «Αγαπώ τον Αθλητισμό- Kids’ Athletics»

 


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας