30-09 Βραδιά του Ερευνητή 2016

Θέμα: «Βραδιά του Ερευνητή 2016»
Σχετ.: το με αρ. πρωτ. 160019/Δ2/28-09-2016 εισερχόμενο έγγραφο του οικείου Υπουργείου.

Σας ενημερώνουμε ότι όπως κάθε χρόνο διοργανώνεται και φέτος για 11η χρονιά, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, η Βραδιά του Ερευνητή, μια μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα , σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.
Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), τo Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας «Αθηνά», το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και άλλους επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς φορείς, διοργανώνει τη φετινή βραδιά με σύνθημα «Γίνε και εσύ ερευνητής» στον κήπο και στους ειδικά διαμορφωμένους επιστημονικούς χώρους του Δημοκρίτου στην Αγία Παρασκευή.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσιάσεις, πειράματα, δρώμενα ειδικά σχεδιασμένα για μαθητές, εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, διαγωνισμούς και άλλες πρωτότυπες εκδηλώσεις και προσκαλεί το κοινό σε μια περιήγηση στον κόσμο της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνολογίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 17:00.
Η βραδιά του Ερευνητή θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 παράλληλα και σε εννέα πόλεις σε όλη την Ελλάδα: Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη, Ρόδο, Ρέθυμνο, Κόρινθο και Πύλο.
Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.rengreece.com
Σας επισυνάπτουμε δελτίο τύπου και πληροφοριακό υλικό που αφορούν στην εν λόγω εκδήλωση και παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς σας.

Υπουργείο Παιδείας
Μαρούσι, 29-9-2016
Αρ. Πρωτ. Φ16/160817/Δ2

afisa