13-09-16 Ενημερωτικές ημερίδες για τους σχολικούς συμβούλους των φιλολόγων

13 09 16 enimerotiki

13-09-16 Ενημερωτικές ημερίδες για τους σχολικούς συμβούλους των φιλολόγων

Δυο ενημερωτικές ημερίδες για τους σχολικούς συμβούλους των φιλολόγων θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 20 Σεπτεμβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η ημερίδα της Αθήνας  θα αναμεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ και το βίντεο της ημερίδας θα αναρτηθεί την επόμενη εβδομάδα στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ .Πιο αναλυτικά:

Την Πέμπτη 15/9/2016, καλούνται οι σχολικοί σύμβουλοι του κλάδου των φιλολόγων (ΠΕ02) της Νότιας Ελλάδας για μια ενημερωτική ημερίδα σχετικά με τα εξής θέματα:

α) αλλαγές στο γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας του γυμνασίου

β) εξορθολογισμός της διδακτέας ύλης Γυμνασίου, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στα γνωστικά αντικείμενα των Νέων και των Αρχαίων Ελληνικών, καθώς και της Ιστορίας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στο Μαρούσι, θα διαρκέσει από τις 9:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. και θα αναμεταδίδεται ζωντανά από την ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Επίσης, το βίντεο της ημερίδας θα αναρτηθεί την επόμενη εβδομάδα στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Την Τρίτη 20/9/2016 θα διεξαχθεί ενημερωτική ημερίδα σχετικά με τα ανωτέρω θέματα για τους σχολικούς συμβούλους του κλάδου των φιλολόγων της Βόρειας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη.

Η ημερίδα της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 65, περιοχή αεροδρομίου) από 9:00 π.μ. έως 5:00 μ.μ.

Διευκρινίζεται ότι εάν οι σχολικοί σύμβουλοι του κλάδου των φιλολόγων της Βόρειας Ελλάδας για κάποιο λόγο διευκολύνονται να παρακολουθήσουν την ημερίδα της Αθήνας στις 15/9/2016 μπορούν να προσέλθουν σε αυτή.

Παρακαλούνται οι Προϊστάμενοι Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Καθοδήγησης να ενημερώσουν τους Σχολικούς Συμβούλους αρμοδιότητάς τους.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας